4 načina na koje studenti mogu koristiti pametne telefone za učenje

Pametni telefoni mogu biti izvrstan alat kada je u pitanju pomoć pri učenju . Iako se danas vode velike rasprave o tome treba li dopustiti korištenje pametnih telefona tijekom predavanja i vježbi , svi se slažu u jednom – mogu biti itekako korisni !

Drugo je pitanje kako će ih učenici koristiti . Koriste li ih u najboljoj namjeri iu prave svrhe , sigurno je da u svojim rukama imaju moćan alat koji će im pomoći u procesu obrazovanja .

Pametni telefoni nude neograničene mogućnosti učenja . Neke od onih koje ćemo navesti možda već koristite , dok druge tek treba isprobati . U svakom slučaju , ono što vam treba je pametni telefon . Ne mora biti riječ o vrhunskom modelu , ali bilo bi dobro da ima dovoljno prostora za pohranu , solidnu kameru i , naravno , da ” ne posustaje ” u radu . Ako to nije slučaj , svoj stari uređaj možete prodati tvrtkama koje to čine kupnja telefona a dobiveni novac uložite u kupnju novog uređaja .

U svakom slučaju , kada dobijete telefon koji može zadovoljiti sve važeće zahtjeve , iskoristite naše prijedloge kako ga koristiti za učenje .

# 1 Pametni telefon kao istraživački alat

Pametni telefoni omogućuju učenicima brzo i jednostavno istraživanje , prije , tijekom i nakon nastave . Umjesto nošenja glomaznih prijenosnih računala , tableti i pametni telefoni mogu biti od velike pomoći kada je u pitanju istraživanje tema obrađenih na predavanjima ili vježbama .

Internet ima širok izbor informacija i izvora koji mogu biti od velike važnosti za kvalitetniji rad i stjecanje znanja . A jedan od načina pristupa tim informacijama je i putem mobilnog telefona . Zahvaljujući pametnim telefonima danas se i studenti koji kod kuće nemaju računalo mogu jednako dobro informirati i imati pristup važnim podacima za svoje učenje . To vrijedi i za pristup raznim knjižnicama sa znanstvenoistraživačkim radovima . Tako , koristite svoj telefon mudro i otvorite račune online knjižnica kako biste mogli istraživati ​​ svoje područje studija .

# 2 Fotografiranje ploče i snimanje predavanja

4 načina na koje studenti mogu koristiti pametne telefone za učenje

Neki učenici ponekad ne mogu brzo napisati sve što je napisano na ploči jer prate što profesor govori i pokušavaju razumjeti temu o kojoj se govori . Ali ako imaju pametni telefon na raspolaganju , mogu poslikati ploču i kasnije , kad se vrate s predavanja , sve lijepo zapisati u bilježnicu .

Slično je i kod snimanja predavanja . Neki studenti žele snimiti predavanje profesora , pogotovo ako je vrlo važno , kako bi ga kasnije mogli poslušati više puta i pripremiti se za ispit bolji .

Ono što će vam trebati ako želite snimiti cijelo predavanje je dovoljno memorije i brz telefon . Ako vaš uređaj ne ispunjava te uvjete , pokušajte nabaviti drugi , a stari prodajte tvrtkama koje otkupljuju rabljene telefone . Ako ne znate gdje ih pronaći , idite na Google pretraživanje i upišite frazu otkup telefona Beograd ( ili drugi grad u kojem studirate ). Prodaj svoj stari uređaj , dodaj još malo novca i kupi novi telefon na kojem ćeš lako snimati predavanja .

# 3 E – knjige i platforme za učenje

Digitalna era sa sobom donosi mnoge nove mogućnosti . Svjedoci smo sve većeg broja digitalnih izdanja knjiga , kako za osnovne i srednje škole , tako i za koledž . Iako je većini učenika lakše čitati i učiti iz tiskanih knjiga , ponekad može biti vrlo korisno imati ih u PDF formatu . Knjiga u digitalnom formatu možete čitati dok ste u javnom prijevozu ili dok idete na ispit . Sve što trebate je instalirati aplikaciju koja čita ovaj format datoteke .

Naravno , možete koristiti i velik broj online platformi iz područja obrazovanja , s njih preuzimati materijale i dijeliti ih s drugim korisnicima . Možete čak razmijeniti mišljenja o nekim temama vezanim uz vaš fakultet .

# 4 Korištenje pametnih telefona kao mobilnih dnevnika

Davno su prošla vremena kada su studenti koristili dnevnike i bilježnice za upisivanje rasporeda sati , ispita ili drugih važnih detalja vezanih uz fakultet . Danas je tu ulogu preuzeo pametni telefon . Osim toga , studenti mogu postaviti podsjetnike , napraviti popise obaveza i organizirati svoje vrijeme . U tu svrhu postoje namjenske aplikacije koje organizaciji mogu znatno olakšati rad . Ako imate Android telefon , u Trgovini Play upišite bilješke ili podsjetnik i kao rezultat ćete dobiti velik broj aplikacija pomoću kojih možete organizirati svoje vrijeme .

Telefoni su prvenstveno dizajnirani da vam omoguće uspostavljanje kontakta na daljinu s drugom osobom . No danas , kada je tehnologija toliko napredovala , pametni telefoni mogu puno više , pa čak i biti velika podrška učenicima u njihovom obrazovanju . Pokušajte ih iskoristiti na najbolji mogući način , a primjeri koje smo dali mogu vam pomoći u tome .


beleske . com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj