back to top

Aplikacije za brisanje programa u Windowsima

Računar vam je spor? Mora da je to zbog viška loših programa. Ovo su aplikacije za brisanje programa u Windowsima koje preporučujemo

Budući da je najpopularniji operativni sustav za stolna računala na svijetu, Windows nema nedostatak podrške za aplikacije trećih strana. Bilo da se radi o sviraču glazbe, antivirusnom programu ili čak nečem tako jednostavnom kao što je preglednik dokumenata, operativni sustav Windows ih sve podržava.

Neke od tih aplikacija, međutim, mogu uzrokovati probleme kada ih je potrebno izbrisati. Srećom, imamo još jednu vrstu aplikacije koja vam pomaže da se riješite ovih dosadnih programa. U ovom smo članku naveli najbolje besplatne aplikacije za brisanje programa u sustavu Windows.

Revo Uninstaller

aplikacije za brisanje programa u windowsima
Aplikacije za brisanje programa u Windowsima

Prva aplikacija na našem popisu je Revo Uninstaller. Sveobuhvatan deinstalacijski program, Revo vam može pomoći u uklanjanju Windows aplikacija kao i raznih vrsta proširenja preglednika. Osim što je minimalistički program za deinstalaciju, sadrži i niz drugih značajki zbog kojih smo ga stavili na popis:

 • Deinstalirajte jedan ili više programa odjednom
 • Omogućuje vam uklanjanje neželjenih datoteka
 • Jednostavno, ali učinkovito prilagodljivo korisničko sučelje
 • Bilježi vaša skeniranja i izbrisane datoteke
 • Osam dodatnih alata u aplikaciji
 • Aplikacija je dostupna za sve glavne verzije Windowsa, tj. Windows Vista, 7, 9, 19 i 11. Osim toga, kompatibilan je s 32 i 64-bitnim verzijama. Aplikacija Revo Installer dolazi u tri verzije: Revo Uninstaller Freeware, Revo Uninstaller Pro i Revo Uninstaller Portable.

Iako je besplatna verzija aplikacije dovoljna za deinstalaciju vaših aplikacija, plaćanje pune verzije ima svoje prednosti. Na primjer, s PRO verzijom možete deinstalirati više programa odjednom. A ako odaberete PRO Portable verziju, moći ćete instalirati nove aplikacije na neograničen broj računala.

PREUZMITE – Revo Uninstaller

Bulk Crap Uninstaller

najbolje aplikacije za brisanje programa
Aplikacije za brisanje programa u Windowsima

Bulk Crap Uninstaller, također skraćeno BCU, kao što mu ime govori, besplatan je softver otvorenog koda koji uklanja sve beskorisne, dosadne aplikacije s vašeg Windows računala.

Softver ima minimalističko korisničko sučelje i nije potrebno da korisnici imaju višegodišnje iskustvo u radu s tehnologijom da bi znali kako se njime služiti. Osim jednostavne upotrebljivosti, aplikacija pronalazi i deinstalira druge aplikacije putem određene detaljne metode. Evo što pokriva:

 • Normalno registrirane aplikacije
 • Steamapp/igre
 • Windows funkcije
 • Prijenosne aplikacije

PREUZMITE – Bulk Crap Uninstaller

IOBit Uninstaller

aplikacije za brisanje programa u windowsima
Aplikacije za brisanje programa u Windowsima

Još jedan popularan deinstalacijski program za Windows, IOBit Uninstaller dolazi s određenim karticama koje vam omogućuju ili uklanjanje najnovijih aplikacija ili prvo uklanjanje najvećih.

Korisničko sučelje je jednostavno i pregledno, a sama aplikacija se lako pokreće. Opet, kao i Bulk Crap Installer, također vam može pomoći ukloniti više aplikacija odjednom. Međutim, ovo nije sve. Evo hrpe drugih stvari koje vam aplikacija može pomoći, kao što su:

 • Izradite vraćanje sustava prije uklanjanja bilo koje aplikacije
 • Izbrišite pokrenute programe uz Easy Uninstall
 • Skenirajte registar i datotečni sustav
 • Izbrišite povezane programe
 • Povrh toga, IOBit vam također pomaže ukloniti sve neželjene dodatke preglednika

PREUZMITE – IOBit Uninstaller

Advanced Uninstaller Pro

aplikacije za brisanje programa u windowsima
Aplikacije za brisanje programa u Windowsima

Iako aplikacija ima ‘Pro’ u svom nazivu, Advanced Uninstaller vam omogućuje korištenje mnogih njezinih značajki bez kupnje verzije koja se plaća.

Osim jednostavne deinstalacije neželjenih programa, aplikacija vam također pomaže da ubrzate svoje računalo i zaštitite njegovu privatnost. Evo cjelovitog popisa stvari koje donosi:

 • Uklanjanje dupliciranih datoteka
 • Deinstalirajte duplicirani softver
 • Trajno brisanje Windows datoteka
 • Izbrišite povijest preglednika

PREUZMITE – Advanced Uninstaller Pro

Geek Uninstaller

aplikacije za brisanje programa u windowsima
Aplikacije za brisanje programa u Windowsima

Na kraju, ali ne manje važno, imamo Geek Uninstaller. Osim standardne značajke uklanjanja aplikacija koja je dostupna u besplatnoj verziji za Windows, aplikacija Geek Uninstaller sa sobom donosi nekoliko drugih zanimljivih značajki.

Clean Removal vam omogućuje dubinsko i brzo skeniranje, pomažući vam da u trenu uklonite ostatke smeća. Sučelje je također jednostavno, a aplikacije možete vrlo lako deinstalirati. Opcija Pogled u glavnom izborniku, kategorizira razne aplikacije na vašem računalu u aplikacije za radnu površinu i Windows Store (da, također može ukloniti zadane aplikacije Windows Store).

PREUZMITE – Geek Uninstaller

PREPORUKA