back to top

Kako urediti nokte kod kuće?

Želite da Vaši nokti uvijek izgledaju lijepo i uredno, a da savršen izgled postignete sami kod kuće? Potrebno je posvetiti se svojim noktima i njegovati ih, ali i tretirati ih na pravi način. Nakon što se uvježbate, uz nekoliko trikova naučit ćete se brinuti o sebi i raditi manikuru kod kuće bez plaćanja skupih kozmetičara.

U nastavku vam donosimo neke smjernice koje će vam pomoći da uredite nokte kod kuće.

Pripremite nokte i nanesite bazu

kako urediti nokte kod kuće?

Glavna stvar u pripremi noktiju je nanošenje baza za nokte, a pravilno nanošenje može značajno utjecati na kvalitetu i trajnost vaše manikure. Početak svake manikure trebao bi biti temeljito čišćenje noktiju. To uključuje uklanjanje svih tragova starog laka za nokte.

Nakon čišćenja, oblikujte nokte pomoću turpija za nokte, bilo da preferirate kvadratni, ovalni, okrugli ili drugi oblik. Turpijanje noktiju ne samo da daje željeni oblik, već i uklanja sve hrapavosti ili oštre rubove koji mogu uzrokovati pucanje ili cijepanje.

Koristeći fini brusni papir za poliranje noktiju, nježno zagladite površinu noktiju za uklanjanje svih neravnina ili grebena, što će osigurati glatku podlogu za nanošenje baze.

Prije nanošenja baze nanesite ulje za zanoktice za omekšavanje okolne kože, sprječava pucanje i potiče zdrav rast noktiju.

Baza za nokte služi kao zaštitni sloj između nokta i gel laka. Nanesite tanak, ravnomjeran sloj i ostavite da se potpuno osuši prije nanošenja boje. Kad nanosite podlogu, pazite da to radite u tankim slojevima.

Odaberite bazu koja odgovara vašem tipu noktiju, bez obzira jesu li skloni pucanju ili lomljenju. Postoje različite formule osmišljene za jačanje ili hidrataciju noktiju.

Dajte bazi dovoljno vremena osušiti prije nanošenja boje. To ne samo da pomaže boljem prianjanju boje, već i smanjuje mogućnost gužvanja ili razmazivanja.

Neke baze za nokte također se mogu koristiti kao završni sloj za dodatnu zaštitu laka za nokte i dodatni sjaj.

Lijepo oblikujte nokte

kako urediti nokte kod kuće?

Odaberite oblik noktiju koji odgovara obliku vaših ruku i prstiju. Ako niste sigurni kako oblikovati nokte i koji će vam nokti najbolje stajati, evo nekoliko smjernica. Ovalni nokti su klasični i uvijek dobar izbor, četvrtasti nokti su idealni za duže prste sa širim pločama nokta, dok bademasti ili šiljasti oblici mogu vizualno produljiti prste. Razmislite o svojim dnevnim aktivnostima; na primjer, ako često radite rukama, kratki i ovalni ili četvrtasti oblici mogu biti praktičniji.

Ti koristiš kvalitetna datoteka za nokte s finim vlaknima kako biste izbjegli oštećenje nokta. Isturpijajte nokte u jednom smjeru kako biste spriječili raslojavanje i oštećenje. Počnite od bočne strane nokta i turpijajte prema sredini za najbolje rezultate.

Pravilno održavanje zanoktica ključno je za zdrav izgled noktiju. Upotrijebite štapić za zanoktice s vrhom pamuka ili gumeni potiskivač zanoktica kako biste ih lagano gurnuli unatrag. To pomaže u sprječavanju infekcija i potiče zdrav rast noktiju. Redovitim održavanjem zanoktica također se sprječava zadebljanje i neuredan izgled noktiju.

Nikada nemojte rezati zanoktice jer to može povećati rizik od infekcije i upale. Ako su kožice ispucale ili tvrde, one su najbolje tretirati uljem za zanoktice i hidratantne kreme.

Dajte svojim noktima s vremena na vrijeme odmor kako bi mogli “prodahnuti” i oporaviti se, ali i ojačati.

Pravilno oblikovanje i održavanje noktiju kod kuće nije samo to poboljšava njihov estetski izgledveć igra veliku ulogu u očuvanju njihovog zdravlja i sprječavanju problema kao što su lomljenje, pucanje i raslojavanje.

Postupno nanesite proizvode na nokte

Ključ uspjeha u savršeno uređenim noktima leži u metodičnosti, strpljenju i oprezu tijekom svake faze procesa. Za početak, nakon što ste pripremili nokte i osušili bazni lak, spremni ste za nanošenje gela. Važno je da dobijete pravu količinu gela na četkici. Previše gela može dovesti do neravnomjerno sušenjedok premalo gela može rezultirati neujednačenom bojom.

Počnite primjenjivati tanke gel baze, pažljivo izbjegavajući kožicu i strane nokta. Držite kist pod blagim kutom i razmažite laganim potezima gel lak za nokte od baze nokta prema vrhu. Ako želite jaču boju, nanesite nekoliko tankih slojeva, svaki sloj pažljivo osušite lampom.

Stavite ruku pod UV/LED lampu da osušite gel. Svaki sloj treba sušiti prema specifikacijama proizvođača, što je obično oko 30-60 sekundi za LED lampe ili do 2 minute za UV lampe. Pravilno sušenje ključan je za trajnost i sprječava ljuštenje laka.

Nakon što se boja osuši, nanesite završni sloj gela. Ovaj sloj će zaštititi boju, dodati izvanredan sjaj i produžiti postojanost manikure. Pažljivo nanesite tanak sloj završnog gela, pazeći da je cijeli nokat pokriven, uključujući i vrhove noktiju.

Ako imate višak gela ili gel dođe na kožu, upotrijebite drveni štapić umočen u njega aceton. Pažljivo uklonite višak gelapazeći da ne oštetite bazne slojeve gela ili prirodni nokat.

Slijedite ove korake i savjete kako biste postigli dugotrajne, sjajne nokte koji izgledaju kao da su napravljeni u salonu. Uz malo vježbe, postat ćete majstor u uređivanju noktiju kod kuće i bit će to zanimljivo raditi u slobodno vrijeme!


beleske.com