back to top

Veza za jednu noć – je li povremeni seks prava odluka?

Veza za jednu noć ili neobavezni seks neki to zovu avantura, zabava ili izlazak iz zone komfora, dok je za druge crvena zona, tabu tema i tako nešto nedopustivo. Bez obzira na vaše mišljenje, neka opća definicija je ista.

Mladost i trendovi su nerazdvojni, a trendovi nisu vezani samo uz modu, već i uz intimne odnose. Jedan od njih svakako jest veza za jednu noć koncept i postupak o kojem su mišljenja prilično podijeljena.

Kada je u pitanju neobavezni seks, s jedne strane imamo poznate filmove i serije koji slave veze za jednu noć i prikazuju ih kao nešto sasvim cool, ležerno i normalno. S druge strane, stvarnost je malo drugačija.

Za djevojke koje su pobornice ovog trenda obično se smatra da su lakog morala, dok su nasuprot njima muškarci kojima se svaki usputni seks bilježi kao uspjeh.

Tu su i svi oni momci i djevojke koji su negdje između ove dvije skupine. Čini se da dobiva puno mješoviti signali o ovom trendu, pa pogledajmo zajedno što se pod tim trendom podrazumijeva i što treba uzeti u obzir.

veza za jednu noc
Veza za jednu noć i intimni odnosi

značenje veze za jednu noć

Veza za jednu noć ili neobavezni seks neki to zovu avanturazabava ili izlazak iz zone komfora, dok je za druge crvena zona, tabu tema i tako nešto nedopustivo. Bez obzira na vaše mišljenje, neka opća definicija je ista.

To je veza za jednu noć intimni odnos između dva partnera čije je obilježje njegovo kratko trajanje. Dakle, odnos prestaje nakon što partneri zadovolje svoje seksualne potrebe.

Zaključak je površnost. Bez dijeljenja osobnih podataka, emocija i planiranja bilo kakve buduće veze. To nisu zahtjevi koje jedna strana postavlja drugoj, već se oni podrazumijevaju ako se ulazi u ovakvu vrstu odnosa.

U engleskom jeziku također postoje fraze koje definiraju vezu za jednu noć, među kojima su one najpopularnije “za jednu noć” i “bez obaveze”, a postoji i istoimeni film na ovu temu. Još je popularniji “Friends with benefits” zbog kojeg je većina “podivljala” za ovim trendom.

Veza za jednu noć obično je povezana s puno alkohola i popratnom nepromišljenošću. Iako je to općenito tako, ne mora uvijek biti. Što god dovelo do neobaveznog seksa, jutro vjerojatno neće biti ugodno niti jednoj strani, osim ako ste se usred noći otrijeznili i iskrali svoju lošu odluku.

Ako ste jutro ipak dočekali zajedno, ne očekujte jutarnje milovanje i doručak u krevetu. Bit neobvezivanja je upravo izbjegavanje svega što inače dolazi nakon intimnog odnosa.

Povremeni seks – Obavezna informacija

veza za jednu noc
Povremeni seks – Obavezna informacija

Na vama je da odlučite hoćete li se upustiti u neobavezan seks. No, treba znati da i ležernost ponekad iza sebe može ostaviti puno obaveza. Također, sama zabava ponekad može postati gruba. Kad bude tvoje fizički i psihički integritet u pitanju, znajte da imate puno pravo na poštovanje isto.

Zaštiti se

Zaštita je prva i osnovna stvar na koje biste trebali obratiti pozornost. Jeste li upoznati sa svime vrste kontracepcije koje postoje? A jeste li znali da ni kondom nije 100% pouzdan, iako se do sada pokazao kao najbolja metoda zaštite?

Zapravo, nijedna metoda kontracepcije nije 100% učinkovita. Ne dopustite da vas ovo obeshrabri. Naravno, vaše šanse za zaštitu su neusporedivo veće od onih koji ne koriste nikakvu vrstu kontracepcije.

Sad kad smo razjasnili osnovne brige, raščistimo još neke. Tablete i IUD ne omogućuju nema zaštite od spolno prenosivih bolesti. Od toga vas može zaštititi samo kondom, no može se i puknuti ili puknuti tijekom odnosa, pa i o tome treba voditi računa.

Seks za jednu noć nije jedini trend kada su mladi i seks u pitanju. Postoji još jedan trend na ovu temu, ali on je suprotan cool i zabavnom. Riječ je o uklanjanju kondoma tijekom spolnog odnosa, bez znanja partnera. Poznatiji je pod imenom prikradanje.

Informirajte se o spolno prenosivim bolestima

Prvo, morate znati u što se sve ubraja spolno prenosive bolesti. Simptomi se razlikuju od jednog do drugog, i kod mnogih simptoma bolesti čak nema. Vrlo lako se može dogoditi da niste svjesni bolesti koja se u vama razvija.

Vrijeme je da naučite zdravlje stvarno to nema cijenu. Vaše zadovoljstvo svakako je vaša stvar, ali vaše zdravlje je posebno vaša stvar. Osim zaštite, ne zaboravite na redoviti liječnički pregledi. Među ostalim navikama uključite i posjet liječniku barem jednom godišnje. Ne zaboravite da jest zdravlje uvijek u trendu.

Možda se pitate gdje je zabava ako se mora voditi računa o toliko mnogo detalja. Ima smisla i u vašem pitanju postoji odgovor. Ako se vodi računa, nema razloga za brigujer automatski više pažnje posvećuje uživanju. To je cilj, zar ne?

Inače, ako se ne pazi, nema uživanja. U svakom trenutku mogu vam se pojaviti razne nuspojave, a to će negativno utjecati na vaš užitak. Uživaj mudro.

A što ako se pojave nepredviđene okolnosti

Partner nije na vrijeme reagirao, kondom je pao ili nešto treće? Čini se da je pilula za jutro poslije jedino rješenje. I to je u redu, samo treba zapamtiti da ova tableta ima učinka ako je popijete u sljedećim 72 sata od nepredviđene okolnosti.

Imajte na umu još jednu stvar. Pilule za jutro poslije i kontracepcijske pilule nisu isto. Naime, pilula za jutro poslije to pripada hitna kontracepcijapa se uzima u hitnim slučajevima.

Kontracepcijske pilule, poznatije kao kontracepcijske pilule, uzimaju se kontinuirano, sve dok se ne donese odluka o prestanku. Međutim, svrha obje pilule je ista – sprječavanje neželjene trudnoće.

Ne uzimajte tablete za jutro poslije zdravo za gotovo. Mogu se konzumirati od bilo čega dva puta godišnje. Liječnici te pilule nazivaju “hormonske bombe” a sigurno je da niti jednom mladom organizmu ne trebaju, ako nisu nužne.

Potpuno je normalno, redovno pusti neka se dogodi nepredviđena okolnost i doći do zanos. Ali, ako dopustite da se opetovano dogode okolnosti koje više ne možete nazvati nepredviđenima nakon prvog puta, postajete neodgovorni.

veza za jednu noc
Informirajte se o spolno prenosivim bolestima

U redu je bitine spreman

U redu je biti ili ne biti za seks. Kad je riječ o mladosti i seksu, za svakoga svakako postoji mnoštvo različitih mišljenja i kreativnih argumenata. Važno je da u gomili informacija ipak prvo čuješ sebe.

Ako ste se odlučili na vezu za jednu noć, zaštitite se i uživajte. Ako niste sigurni što mislite o ovom trendu, i to je u redu. Ako isto protiviš seneka bude tako. Nemojte dopustiti da protiv svoje volje postanete rob bilo kojeg trenda.

Obratite posebnu pozornost na trendove koji su izravno povezani s vašim zdravlje. Ponekad, u želji da budemo u trendu, zaboravimo što može doći kada trend prođe; grižnja savjesti, psihičke poteškoće, neželjena trudnoća, nerazumijevanje okoline, spolno prenosive bolesti

Što još trebate znati kada je u pitanju neobavezni seks

Može se dogoditi vrlo lako zaljubiti se u svog “neobaveznog partnera”. Može, ali i ne mora biti obostrano. Možemo izaći ozlijeđen i iz površnih odnosa. Stoga, ako niste sigurni ako možeš podnijeti sve što dolazi nakon seksa jedne noći, možda je bolje da to učiniš preskoči ovaj trend.

Za one koji su pobornici ovog trenda, seks za jednu noć može biti dobro “olakšanje od stresa”. Ako je zadovoljstvo i zabava jedino što vam u nekom trenutku treba, veza za jednu noć je izbor za vas.

Njegova je svrha uživanje bez puno ulaganja. Nema prethodnog upoznavanja, stotine poruka i ono što je za mnoge najvažnije – nema obveze. Samo ako ste apsolutno sigurni u svoj izbor, veza za jednu noć ispunit će svoju svrhu.

Nadamo se da smo razjasnili sve nedoumice koje ste možda imali o ovom trendu i mješovitim signalima koji dolaze sa svih strana. Bez obzira odlučite li se za usputni seks ili neki drugi trend, ne zaboravite da je najvažnije da isključivo tvoja odluka!

Preporuka