back to top

Dezinsekcija poslovnog prostora: Kada je potrebno provesti dezinsekciju

Ako vas je Google tražilica dovela na ovo mjesto, sigurni smo da ste donijeli pravu odluku ako ste informirani o dezinsekciji poslovnih prostora. Šta je to dezinsekcija i kada se obavlja dezinsekcija poslovnog prostora?

Dezinsekcija je vrlo važna kako u privatnim tako iu poslovnim prostorima, no ako se radi o tvrtki, uredu ili bilo kojem drugom poslovnom objektu, to je jedna od metoda koja je ključna za uspješno poslovanje.

Zamislite samo kada bi vaši klijenti, zaposlenici, poslovni partneri pa čak i vi sami vidjeli neke insekte u uredu ili nekom dijelu vašeg poslovnog prostora. Naravno, ni u kojem slučaju neće biti isto, a možete samo zamisliti ako se u poslovnim krugovima proširi priča da imate problema s kukcima u svom objektu.

Kukce nije samo neugodno vidjeti u bilo kojem okruženju, oni su i nezdravi i mogu vrlo lako prenijeti mnoge zarazne bolesti.

Naravno, sve to može uvelike ugroziti imidž vaše tvrtke, ali i cjelokupnog poslovanja; jer lako može doći do situacije da vaši zaposlenici budu zaraženi određenom bolešću koju mogu prenijeti insekti. Također, jednostavno ukoliko klijenti vide razne insekte u Vašem poslovnom prostoru, sigurni smo da će to izbjegavati ne samo u narednom periodu nego iu budućnosti.

Što je dezinsekcija poslovnog prostora?

Dezinsekcija poslovnih prostora podrazumijeva skup raznih mjera i postupaka u cilju uništavanja raznih insekata. Ova metoda omogućit će vam da uništite ili svedete na biološki minimum štetne insekte u vašem poslovnom prostoru.

Kao što kukci obitavaju u stambenim zgradama, tako i u poslovnim prostorima vrlo lako nalaze svoje utočište i dom. S tim u vezi, ako ne želite imati problema sa žoharima, stjenicama, mravima, stjenicama ili buhe – krajnje je vrijeme za zakazivanje dezinsekcije poslovnog prostora.

Insekti u Vašem poslovnom prostoru mogu nanijeti štetu (ako npr. imate hranu ili neke predmete koji bi im mogli biti zanimljivi), ali će uvelike utjecati na Vaše poslovanje i narušiti zdravlje Vaših zaposlenika, suradnika, poslovnih partnera i klijenata u pitanje.

Kukci u poslovnom objektu poput su “rezervoara” zaraze, ali su i uzročnici brojnih alergijskih reakcija – a nadamo se da ste i sami svjesni koliko je dezinsekcija poslovnih prostora važna za uspješno poslovanje.

dezinsekcija poslovnog prostora
Kukci u poslovnom objektu poput su “rezervoara” zaraze

Kako stati na put insektima u poslovnom prostoru?

Jedina provjerena metoda je dezinsekcija poslovnih prostora; a činjenicu da se insekti vrlo lako nastanjuju u bilo kojem poslovnom prostoru treba vrlo ozbiljno uzeti u obzir ako želimo da naš posao uspije.

Dezinsekciju (ukoliko već niste) potrebno je provesti što prije kako bi spriječili daljnje razmnožavanje insekata i naseljavanje vaših prostora.

Ako ne reagirate na vrijeme, vrlo lako možete zadesiti još goru situaciju u svom poslovnom prostoru, jer kukci vrlo brzo mogu od jednog napraviti cijelu koloniju.

Kako se provodi dezinsekcija poslovnih prostora?

Dva su načina za uspješnu dezinfekciju poslovnog prostora. Prva je preventivna, a druga se zove tzv.kurativna dezinsekcija.

Najčešći način dezinsekcije je nanošenje gelova i prskanje površina raznim insekticidima. Međutim, ni u kojem slučaju ne biste trebali sami koristiti ove metode – trebali biste angažirati profesionalce i tvrtku koja može dati jamstvo za svoje usluge.

Pri odabiru je vrlo važno da su sredstva koja se koriste tijekom dezinsekcije poslovnih prostora sigurna za ljude u okolini, ali i da su učinkovita i dugotrajna.

dezinsekcija poslovnog prostora: kada je potrebno provesti dezinsekciju
Najčešći način dezinsekcije je nanošenje gelova

Kako uništiti insekte u uredu?

Upravo smo vam dali odgovor na ovo pitanje u današnjem blogu; stoga ćete samo dezinsekcijom biti sigurni da je vaš ured ili bilo koji drugi poslovni objekt siguran od najezde insekata.

Točno određene mjere i postupci koji Vama kao klijentu omogućuju potpuno uništavanje štetnih insekata ili jednostavno smanjenje njihove populacije i držanje pod kontrolom nazivamo dezinsekcija. Dezinsekcija je vrlo važna kako bi se spriječilo širenje raznih zaraznih bolesti, ali i populacije insekata, čiji su poslovni prostori idealni za uzgoj.

U situaciji kada se insekti nastane u našim poslovnim prostorima, oni remete naš mir i zdravlje – a jedina učinkovita metoda u tim situacijama je dezinsekcija.

Insekti podjednako mogu napadati stambene i poslovne objekte, a štetu koju mogu izazvati u poslovnom objektu bolje je ne spominjati. Dakle, šteta je nemjerljiva, ali će njihova pojava itekako utjecati na vaš ugled i opstojnost poslovanja.

No, ono što je najvažnije je da će zdravlje Vaših zaposlenika, klijenata i poslovnih suradnika biti narušeno, s obzirom da u okruženju u kojem su se pojavili insekti – postoji velika vjerojatnost za zarazne bolesti, određene alergije, ali općenito kukci su odgovorni i za velike materijalna šteta..

Pročitajte još