Dubinsko čišćenje namještaja za zdravije kućno okruženje

Dubinsko čišćenje namještaja – uvod

Dubinsko čišćenje vašeg namještaja važan je korak prema stvaranju zdravijeg kućnog okruženja.

Omogućuje mnoge prednosti, uključujući zdravije okruženje, uklanjanje grinja i drugih alergena, smanjenu izloženost kemijskim zagađivačima i produljuje dugovječnost vašeg namještaja.

Dubinsko čišćenje također može spriječiti stvaranje plijesni.

dubinsko čišćenje namještaja za zdravije kućno okruženje

Ove dvije stvari mogu predstavljati zdravstveni rizik za svakoga tko s njima živi u domu!

Ne samo da izgledaju ružno, već također proizvode čestice u zraku koje mogu nadražiti oči, nos i grlo, pogoršati simptome astme, uzrokovati glavobolje, uzrokovati alergijske reakcije poput curenja iz nosa ili napadaja kihanja (osobito ako imate kućne ljubimce).

Tu su i grinje… ovi sićušni insekti hrane se stanicama ljudske kože, što znači da žive unutar madraca gdje se ugnijezde među našim mrtvim stanicama kože i strpljivo čekaju da legnemo kako bi nas mogli grickati dok spavamo!

Ako nije učinjeno dubinsko čišćenje namještaja i madraca, ovaj problem može dovesti do opasnih simptoma, uključujući napadaje astme tijekom sezone alergija, jer bez odgovarajućih ventilacijskih sustava instaliranih u svakoj sobi, uvijek će postojati džepovi ispunjeni ustajalim zrakom u kojima se alergeni skupljaju tijekom vremena i uzrokuju iritaciju unutar nekoliko minuta nakon ulaska u jednu ovih soba.

Općenito pravilo je dubinsko čišćenje namještaja barem jednom godišnje. Učestalost čišćenja varirat će ovisno o vrsti i broju djece u kući, kao io tome koliko često imate društvo.

Kad očistite svoj namještaj, možete poboljšati izgled i dojam svog doma.

Osim toga, dubinsko pranje je učinkovit način uklanjanja mrlja s presvlaka i drugih površina tkanine.

Dubinsko čišćenje namještaja moguće je obaviti različitim metodama čišćenja.

Mnogi ljudi koriste kućanske kemikalije ili komercijalne proizvode dizajnirane posebno za ovaj zadatak, dok drugi radije koriste prirodne sastojke za čišćenje koji su im lako dostupni u kuhinjama.

Što je dubinsko čišćenje namještaja i zašto ga treba provoditi redovito?

To je proces temeljitog čišćenja namještaja, tepiha i drugih površina kako bi se uklonila prljavština i ostaci koji se mogu nakupiti tijekom vremena.

Dubinsko čišćenje uključuje korištenje industrijskog usisavača i specijaliziranih proizvoda – kemija za dubinsko pranje.

To je temeljit proces koji uklanja svu prašinu, prljavštinu i druge nečistoće s površina vašeg namještaja.

To je intenzivniji oblik čišćenja od običnog površinskog čišćenja i može vam pomoći da vaš namještaj dulje izgleda kao nov.

Dubinsko čišćenje također pomaže u smanjenju alergena u domu uklanjanjem grinja, dlake kućnih ljubimaca i drugih alergena koji se mogu nakupiti na namještaju.

Redovito dubinsko pranje neophodno je ako želite održati zdrav okoliš u svom domu.

Dostupne su usluge čišćenja presvlaka koje će vam pomoći da dubinski očistite svoj namještaj i osigurate da izgleda najbolje.

Čišćenje sofe ili kauča parom učinkovit je način uklanjanja prljavštine i krhotina s tkanine, ostavljajući da izgleda svježe i novo.

Čišćenje presvlake od tkanine

Za čišćenje presvlake prvo koristite usisivač s mekom četkom.

Zatim obrišite površinu vlažnom krpom i osušite drugom krpom.

Izbjegavajte korištenje jakih kemikalija kao što su amonijak ili izbjeljivač jer mogu ostaviti mrlje na tkanini vašeg namještaja.

dubinsko čišćenje namještaja
Dubinsko čišćenje namještaja za zdravije kućno okruženje

Čišćenje kožnog namještaja

Čišćenje kože nije isto što i regeneracija kože.

Čišćenje uklanja prljavštinu i prljavštinu, dok regeneracija koži daje vlažnost. Najbolji način za čišćenje vašeg kožnog namještaja je nježnim sredstvom za čišćenje bez sapuna koje neće ostaviti tragove na vašem kauču ili stolcu.

Ako želite biti doista praktični, u trgovinama su dostupni čak i neki sprejevi koji će pomoći da vaš namještaj ostane sjajan tako što će spriječiti stvaranje mrlja tijekom vremena!

Voštanje je postupak koji dodaje zaštitni sloj na površinu vašeg namještaja.

Ovaj sloj pomaže u zaštiti od ogrebotina i ogrebotina, kao i dodaje estetsku vrijednost vašem komadu.

Mnogo je razloga zašto biste voskom trebali voštiti svoj namještaj:

  • Može pomoći u sprječavanju budućih šteta dajući vam mir znajući da će vaša investicija, bez obzira koliko se koristila, ostati netaknuta i lijepa godinama koje dolaze.
  • S lakoćom ćete moći očistiti prolivene razne tekućine jer se neće zalijepiti za površinu kao što bi bile bez prethodnog nanošenja voska.
  • Voštanje kožnog namještaja može učiniti da vaš namještaj ponovno izgleda potpuno novo!
  • Ako imate komad koji je korišten godinama i počinje pokazivati ​​znakove istrošenosti, depilacija može pomoći da mu vratite stari sjaj.
  • Pomoći će ukloniti sve ogrebotine koje su se nakupile tijekom vremena, kao i ukloniti čestice prašine i prljavštine s površine.

Postupak depilacije je vrlo jednostavan: nanesete sloj voska na sve površine pomoću jastučića za nanošenje, ostavite da se osuši oko 30 minuta da se malo stvrdne (to će vam omogućiti da uklonite višak), zatim polirajte mekom krpom dok ono sjaji.

Čišćenje netapeciranih površina

Očistite prozore vlažnom krpom i sredstvom za čišćenje stakla, zatim obrišite drugom čistom krpom.

Očistite zidove brisanjem ocat i vodu.

dubinsko čišćenje namještaja za zdravije kućno okruženje
Dubinsko čišćenje namještaja za zdravije kućno okruženje

Ako imate pozadine, svakako ih prvo testirajte na neupadljivom mjestu prije nanošenja bilo kojeg proizvoda izravno na zid; neke vrste tapeta mogu se oštetiti octom ili drugim otopinama za čišćenje.

Ako se ne brinete da ćete oštetiti tapete, jednostavno nanesite malu količinu tople vode pomiješane sa sodom bikarbonom u svoju redovitu rutinu čišćenja – to će pomoći u otklanjanju mrlja i uklanjanju neugodnih mirisa iz prostorija u kojima kućni ljubimci provode najviše vremena!

Čišćenje stolarije

Potrebna stolarija očistite vlažnom krpom ukloniti prašinu, a zatim suhom krpom obrisati višak vode.

Ako imate posebno tvrdokorne tragove na drvetu, očistite ih mekom krpom i blagim deterdžentom ili sapunom.

Najvažnije je zapamtiti da svoj dom održavate čistim.

Bilo da se radi o usisavaču, krpi ili profesionalnom servisu za čišćenje, redovito održavanje i dubinsko čišćenje vašeg namještaja omogućit će da sve izgleda najbolje, a da se i vi osjećate zdravije!

Preporuka:

Online serije sa prevodom besplatno

Što je molitva

Poslovne ideje