back to top

Google Chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

Iako mnoga od ovih proširenja ciljaju na produktivnost, postoji mnogo posebnih dodataka za određene vrste ljudi. Ako ste dizajner, umjetnik, pisac ili kreativan um općenito, ovi će vas dodaci za dizajnere i kreativne umove inspirirati i pomoći vam u radu.

Neki dodaci nude inspiraciju u novoj kartici boja i fontova, slike kojima se divite i citate velikih umova. Drugi vam daju praktične alate poput bloka za crtanje ili univerzalne pretrage fotografija, zvuka i videozapisa.

Google Chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

Palettab

google chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

Može biti stvarno frustrirajuće pronaći jedinstvenu kombinaciju palete boja i skup fontova koji je nadopunjuju. Programer Tim Holman i dizajner Claudio Guglieri nude inspiraciju svaki put kada otvorite novu karticu s Palettabom.

Proširenje koristi besplatne Google fontove otvorenog koda uparene s nekim od najboljih shema boja iz Color Loversa, zajednice entuzijasta boja koji dijele prekrasne kombinacije koje svatko može koristiti. Vidjet ćete pet boja koje je odabrao kreator paleta i pet fontova koji idu uz svaku.

Ako vam se trenutna kombinacija ne sviđa, pritisnite gumb za osvježavanje onoliko puta koliko želite da dobijete nove kombinacije.

Dodaj u Krom | Firefox

Proširenje Muzli omogućuje vam pretraživanje Muzli alata, vodiča ili drugih informacija. Također uključuje prečace do Muzli generatora palete boja za brzo isprobavanje različitih kombinacija. A možete posjetiti Muzli Collections za zbirke resursa povezanih s dizajnom, kao što su UI kompleti, predlošci stranica proizvoda, logotipi i ikone itd.

Dodaj u Krom | Safari

Skolska ploca

google chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

To je vrlo jednostavno platno za crtanje. Trenutačni alati za dizajn omogućuju vam samo odabir veličine i boje kista (crvena, žuta, zelena, bijela, plava i narančasta). Možete brzo poništiti posljednje promjene na ploči i koristiti gumicu za brisanje neželjenih elemenata. A ako ne želite ništa od toga, pritisnite Reset za početak s praznim platnom.

Blackboard ima gumb za spremanje vaših kreacija, ali nije jasno gdje su pohranjene ili kako ih ponovno otvoriti, stoga se nemojte zamarati time. Snimka zaslona će učiniti bolji posao. Ali da, cijelo proširenje radi offline, tako da su svi vaši podaci privatni.

Dodaj za Krom

Stock House

google chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

Ako ste dizajner, bloger, podcaster, izrađivač video zapisa ili bilo koja druga vrsta mrežnog kreativca, gotovo je zajamčeno da ćete morati redovito posjećivati ​​najbolja web-mjesta za besplatne fotografije kako biste pronašli slike, audio isječke ili videozapise. Stocks House zgodno je malo proširenje koje vam omogućuje pretraživanje više lokacija odjednom.

Trenutno Stocks House podržava sljedeće stranice za univerzalno pretraživanje slika, zvuka ili videa:

Fotografija: Unsplash, Pexels, Pixabay, iStock, Visual Hunt, Stock Snap, Shutterstock, Free Range, Shopify Burst

Audio: NoCRSounds, Videvo, Clip Canvas, SoundEffects+, Pond5, Sound Bible, Pexels

Video: Pixabay, Videezy, Pond5, iStock, Vimeo Free, Pexels, Shutterstock, Videyo, Clip Canvas

Možete odabrati ili poništiti odabir bilo koje od ovih stranica prije početka univerzalnog pretraživanja.

Dodaj za Krom

Kreativni neovisni

google chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

The Creative Independent web je stranica koja ugošćuje eseje, članke, intervjue i druge izvore mišljenja nekih od vodećih svjetskih autora, umjetnika, glazbenika, filmaša i drugih kreativnih profesionalaca. Svaki dan objave nešto novo što će poslužiti kao iskra, inspiracija ili putokaz drugim kreativnim umovima.

Njihovo proširenje je prekrasan način da dobijete dozu inspiracije i uvida u kreativni proces svaki put kada pritisnete Ctrl + T. Vidjet ćete citat poznatog umjetnika, zajedno s njihovim imenom i kontekstom kako je nastao. Klikom na poveznicu doći ćete do cijelog članka o The Creative Independent.

Dodaj za Krom

Google umjetnost i kultura

google chrome proširenja za dizajnere i kreativne umove

Što bi moglo biti bolji izvor kreativne inspiracije od gledanja klasične slike? Proširenje Google Arts & Culture prikazuje vam remek-djelo iz njihovih trezora kad god otvorite novu karticu. Sadrži ime umjetnika i trenutačnu lokaciju slike, kao i poveznicu na više informacija o njoj na web stranici Google Arts and Culture.

Proširenje možete prilagoditi tako da bude samo slika preko cijelog zaslona za maksimalnu inspiraciju. Idite na opcije “Upravljanje proširenjima” da biste odabrali mijenjanje ilustracije dnevno ili na svakoj novoj kartici itd…

Dodaj za Krom

ekako.info