back to top

Kako napraviti playlistu na Youtubeu – korak po korak – 2022

Ti želiš znati kako napraviti playlistu na youtubeu? Možda želite imati poseban popis svojih omiljenih pjesama, najboljih singlova svojih omiljenih bendova ili imati popis pjesama za posebne prilike (vesele pjesme, romantična glazba, glazba za opuštanje).

Također, ako vas zanima IT, marketing, kako zaraditi na internetu ili nešto treće i gledate YouTube tutoriale, te videe možete lako spremiti. Dakle, imam dobre vijesti za vas! Playlistu na YouTubeu vrlo je jednostavno i brzo napraviti, a u ovom tekstu ću vam pokazati kako.

Popisi za reprodukciju doista su odlično rješenje za trajno spremanje videa, jer ih možete gledati bilo kada i bilo gdje. Zato sam u ovom tekstu za vas napisao vrlo koristan vodič kako napraviti playlistu na YouTubeu – korak po korak, plus kako dodati video, nešto promijeniti ili izbrisati.

Za početak znajte da playlistu na YouTubeu možete napraviti na računalu kod kuće, ali i na mobitelu, bez obzira gdje se nalazili. Međutim, u oba slučaja potreban vam je Google račun, za koji sam gotovo siguran da ga imate. Ako kojim slučajem nemate problema, lako ćete ga napraviti za nekoliko minuta.

Što je Youtube playlist i zašto se pravi?

YouTube popis za reprodukciju je popis, organizirani zapis glazbe ili videa koji možete izraditi na svom YouTube kanalu. Ovo je zaista sjajan način da imate svoj popis glazbe, videa, smiješnih isječaka, edukativnog materijala i sličnog na jednom mjestu. Fora je što ga možete slušati bilo kada i bilo gdje, tj. kad god želiš. Također možete podijeliti svoj popis za reprodukciju javno sa svima.

Nakon što se popis za reprodukciju izradi na YouTubeu, uvijek ostaje na vašem računu. Možete ga promijeniti kad god želite, dodati nove videozapise, izbrisati ih i promijeniti njihov redoslijed.

Možete jednostavno preuzeti glazbu s YouTubea, a YouTube popis za reprodukciju može se koristiti za spremanje vaših omiljenih video zapisa. Također, vrlo jednostavno možete uređivati ​​svoje kolekcije i kreirati playlistu omiljene glazbe, po žanrovima, listu domaćih ili stranih hitova… Što god zamislite.

Zatim, ako ste počeli učiti online i gledati vodiče na YouTubeu, možete brzo napraviti popis za svako područje koje istražujete. Ili, na primjer, ako imate privatne videozapise koje želite spremiti, možete ih prenijeti na YouTube i stvoriti vlastitu privatnu zbirku.

Ideje za popise za reprodukciju doista su neograničene.

Sada prelazim na konkretne korake u izradi popisa za reprodukciju na YouTubeu. Spomenula sam da se mogu raditi na dva načina – na računalu kao i na telefonu ili tabletu, ako više vremena provodite na mobilnom uređaju. Prilikom izrade playliste na telefonu morate imati instaliranu YouTube aplikaciju.

No, ono što vrijedi u oba slučaja je sljedeće – za izradu playliste potreban vam je Google račun i otvoren YouTube kanal.

Google račun na Youtubeu

Izrada playliste na YouTubeu zahtijeva da prethodno imate otvoren Google račun ili svoj YouTube kanal (YouTube račun). Ako ga već imate, trebate se samo prijaviti sa svojim podacima za prijavu (email adresa i lozinka vašeg Google računa). Nakon toga, vaš Google račun automatski će vas prijaviti na YouTube, a vidjet ćete ga čim odete na početnu stranicu.

Ako ga nemate, a želite napraviti playlistu, prvo trebate otvoriti YouTube račun! Jednako je jednostavno jer samo trebate imati Gmail adresu ili napraviti Google račun prijavom na neki od Googleovih proizvoda (Gmail, Google Maps, Google Drive, Google Docs, Blogger…).

kako napraviti playlistu na youtubeu
Izrada playliste na YouTubeu zahtijeva da prethodno imate otvoren Google račun

Kako napraviti playlistu na YouTubeu na računalu?

Playlistu sa svog računala možete napraviti vrlo jednostavno na dva načina. Slijedi moje korake.

Prvi način:

 • otvorite početnu stranicu Youtube.com i provjerite jeste li prijavljeni na svoj račun,
 • s početne stranice idite na svoj Youtube kanal,
 • na traci izbornika odaberite opciju Popisi pjesama,
 • zatim kliknite na Prilagodite kanal,
 • otvorit će se novi prozor s opcijama – odaberite polje Nova lista za reprodukciju,
 • kada se otvori prozor, unesite naziv playliste i postavite privatnost, zatim kliknite na polje Nastavi,
 • kada stvorite playlistu bit će prazna i trebate dodati nove videozapise,
 • klikom na polje “…” otvara se prozor s novim opcijama – dodavanje suradnika, podešavanje playliste, brisanje ili dodavanje videa.

Drugi način za izradu popisa za reprodukciju s vašeg računala malo je lakši jer se izrađuje izravno iz videa koji gledate:

kako napraviti playlistu na youtubeu
Kako napraviti playlistu na računalu
 • u polju za pretraživanje potražite video koji želite poslušati i pustite ga (provjerite jeste li prijavljeni na svoj Google i YT račun),
 • ispod videa u desnom kutu imate opciju + Spremi zatim kliknite na taj okvir,
 • otvorit će se novi prozor – odaberite ga Napravite novi popis za reprodukciju,
 • u sljedećem koraku unesite naziv playliste i postavite status ili privatnost,
 • zatim kliknite na okvir Napraviti – kreiran je popis za reprodukciju iu njega je umetnut video zapis.

Ako želite biti sigurni je li video spremljen, vratite se na početnu stranicu i otvorite popis za reprodukciju koji ste upravo stvorili (vidjet ćete ga na lijevoj strani ispod izbornika).

Kako napraviti playlistu na telefonu

Popis za reprodukciju za YouTube kanal možete izraditi na vrlo sličan način na svom telefonu. Osim prvog načina da odete na svoj kanal i tamo počnete stvarati popis za reprodukciju na telefonu, možete ga izraditi i dok gledate video.

Slijedite moje korake:

kako napraviti playlistu na youtubeu
Popis za reprodukciju za YouTube kanal možete izraditi na svom telefonu
 1. prvo otvorite Youtube aplikaciju (koja mora biti povezana s Google računom na vašem telefonu),
 2. u području traži koji se nalazi u gornjem desnom kutu upišite ključne riječi za snimku, spot, pjesmu… koju želite pronaći i ubaciti u svoju novu playlistu,
 3. iz rezultata pretraživanja u padajućem izborniku odaberite video koji želite pogledati (za dodavanje na popis za reprodukciju), zatim ga reproducirajte,
 4. ispod video prozora u donjem desnom kutu nalazi se okvir + Spremi koje trebate izabrati,
 5. otvorit će se prozor s izbornikom – možete stvoriti novi popis za reprodukciju (ili spremiti video na postojeći),
 6. za novi popis odaberite opciju Nova lista za reprodukciju,
 7. otvorit će vam se dodatni prozor i manji izbornik – unesite naziv playliste i postavite status ili vidljivost (javno, po pozivu ili privatno),
 8. spremite ga u polje na kraju Napraviti potvrdite da je stvoren novi popis za reprodukciju.

Kada kreirate popis za reprodukciju na telefonu na YouTube kanalu, svaki sljedeći video dodaje se na isti način. Samo trebate reproducirati video koji želite, a zatim ga spremiti na željenu YouTube listu za reprodukciju na svom telefonu.

Koje su sve mogućnosti popisa za reprodukciju na YouTubeu?

Kada izradite popis za reprodukciju i umetnete odabrane videozapise, imate mogućnost slušati ih ili gledati redoslijedom kojim ste ih dodali, kao i ručno prilagoditi njihov redoslijed. Također, postoji mogućnost postavljanja nasumične reprodukcije snimaka. Osim dodavanja novih videozapisa, postoji mogućnost uklanjanja videozapisa s popisa za reprodukciju ili premještanja na drugi. Također, YouTube popis za reprodukciju može se uređivati ​​ili u potpunosti izbrisati.

Osim toga, YouTube popis za reprodukciju može se preimenovati, napisati dodatni opis ili promijeniti njegov status (vidljivost) u bilo kojem trenutku. Vaš YouTube popis za reprodukciju može biti javan, privatan ili dostupan svakome s vezom (naravno, kome ga pošaljete). Javno znači da ste dopustili svima da ga pronađu i pogledaju snimku. Prilagođeno ili povezano znači da popis za reprodukciju može vidjeti samo osoba kojoj pošaljete vezu za pristup. Privatno znači da je popis odabranih videa dostupan samo vama (nitko osim vas ga ne može pronaći).

Također, još jedna odlična opcija je dodavanje suradnika, koji će moći dodavati nove videozapise.

Zaključak

Kao što vidite, postupak stvaranja popisa za reprodukciju na YouTubeu vrlo je jednostavan. Također znajte da nema razlike hoćete li playlistu napraviti na računalu ili na mobitelu, jer je procedura ista. Bit će dostupan kad god odete na Youtube, i to je sve što je bitno. Isto vrijedi i za dodavanje novog videozapisa na popis za reprodukciju.

Iskreno se nadam da sam vam ovim tekstom pružio korisne informacije o ovoj temi, kao io otvaranju naloga i dodavanju videa na listu. Također, nadam se da sam vam uspio u potpunosti objasniti kako napraviti playlistu na YouTubeu, kako biste uvijek mogli uživati ​​u pjesmama i videima koje volite.

Pročitajte i ovo