back to top

Konferencijska dvorana – kako jednostavno oplemeniti uredski prostor

Pročitajte zašto je važno da vaša konferencijska soba izgleda lijepo i profesionalno te kako to postići.

Konferencijska dvorana je važan dio svake velike tvrtke, jer je ovo soba u kojoj se održavaju važni sastanci s klijentima, ali i međusobni poslovni susreti, na koje bi trebao doći veliki broj kreativnih ljudi, kako bi se rodila prava ideja.

Stil i način na koji je konferencijska dvorana opremljena ima velik utjecaj produktivnost i rađanje ideja. Nije važno samo da se klijenti u njemu osjećaju lijepo i da im date do znanja da vam je stalo do vašeg imidža.

Ako konferencijska dvorana ima kvalitetu uredski namještaj koji pravilno raspoređena ideje će dolaziti puno brže i kreativnije.

konferencijska soba
Konferencijska dvorana je važan dio svake velike tvrtke, jer je ovo soba u kojoj se održavaju važni sastanci s klijentima

Konferencijski stol – najvažnija stavka

Konferencijski stol mjesto je okupljanja svih sudionika sastanka. Prvo, potrebno je odabrati optimalan oblik i veličinu stola, što vaša konferencijska soba dopušta. Ovisno o funkciji koju ovaj prostor inače ima, odabrat ćete i oblik stola.

Ako imate različite vrste sastanaka u sličnom opsegu, najbolje je osigurati podesivi stol. S druge strane, ako uglavnom vodite video sastanke u konferencijskoj sobi, onda je stol pravi izbor U obliku slova V iidealno za vas, zbog kadriranja kamere.

Oblik stola koji najviše doprinosi rađanje kreativnih ideja i međusobni pozitivni utjecaj jednog pojedinca drugom je oblik stola u obliku slova U.

Ovakvi stolovi značajno doprinose kvalitetnoj poslovnoj komunikaciji i brzoj razmjeni ideja iz kojih se može izroditi savršeno rješenje kakvog do tog trenutka nitko nije smislio.

Najekonomičniji izbor oblika stola bio bi pravokutni oblik. Ovo je stol za maksimum sjedenja, što puno znači ako vaša konferencijska soba i vrsta posla zahtijevaju česte grupne sastanke.

Konferencijske stolice – udobnost i funkcionalnost

Nakon oblika stola, potrebno je odabrati materijal od kojih ćete napraviti ovaj komad namještaja. Nadalje, potrebno je kupiti optimalne konferencijske stolice. Trebaju biti udobni, funkcionalni i maksimalno prilagodljivi što većem broju ljudi.

Konferencijske stolice nisu nešto što bi svakodnevno trebala koristiti jedna osoba, dakle u njih nije potrebno ulagati basnoslovne svote novca. Ako se pridržavate prethodnih smjernica, sigurno ćete napraviti dobar izbor.

konferencijska dvorana
Konferencijske stolice – udobnost i funkcionalnost

Uređenje konferencijske dvorane

Bijela ploča i veliki ekran dvije su stvari koje konferencijska soba mora imati. Bijela ploča, zajedno sa bijelim zidovima,ključna je tijekom zajedničkih sastanaka, bilo da informirate ostale zaposlenike o postignućima i novitetima ili zajedno osmišljavate strategiju.

Pozicioniranje ekrana i bijele ploče također je važno jer je potrebno da svi vide što je na njima, pa ako ih smjestite u mrtvi kut, neće obavljati svoju osnovnu funkciju.

konferencijska dvorana
Konferencijska dvorana - kako jednostavno oplemeniti uredski prostor

Čak i ako pogriješite s pločom, možete je jednostavno pomaknuti, ali ako krivo postavite ekran, pogriješit ćete, čije će ispravljanje koštati više. Kako ne biste imali nepotrebne troškove, vodite se starom poslovicom – Tri puta mjeri, jednom reži.

Kako bi klijenti stekli dobar dojam o vama, morate urediti sa stilom i ukusom poslovni interijer. Zelena biljka značajno će osvježiti prostor, a ormarić za piće dobro će doći za velike i važne sastanke.

Rasvjeta konferencijske dvorane mora biti kvalitetna. Bilo bi najbolje da ga ova soba ima veliku količinu prirodnog svjetla jer pozitivno utječe na razmišljanje i kreativnost. Ako to nije slučaj, uložite u dobru rasvjetu jer će vam se taj izbor dugoročno isplatiti.

Izbjegavajte uredski namještaj i farbanje koje je trenutno u modi, jer možete izgubiti novac i dobiti namještaj koji vam se za nekoliko godina neće sviđati. Pametno opremite i ukrasite prostor, u skladu s vlastitim stilom i stilom tvrtke koju vodite.

Izgled je nešto što klijenti prvo primijete, stoga nije dobro ovaj zadatak shvatiti olako i zanemariti ga.

Preporuka