Posao ljeti – 9 najboljih ljetnih poslova za mlade

Ljeto je jedno od najomiljenijih godišnjih doba. Dugi topli dani, opuštanje, nova poznanstva, sati pod suncobranom i pronalaženje posla uz koji ćete dodatno zaraditi i obogatiti svoje radno iskustvo.

Želite li pronaći posao ljeti od lipnja do rujna, u nastavku smo sastavili popis najboljih poslova za mlade koji će vam omogućiti zaradu ljeti.

Deklariranje robe

Ova vrsta rada je najčešća u prigradskim područjima, jer se tvornice i skladišta rijetko nalaze u centru grada. Deklariranje robe je lijepljenje deklaracije na određene proizvode.

Deklaracija je naljepnica koja se nalazi na poleđini sadržaja, a na kojoj je obično ispisan naziv proizvoda i njegovi sastojci (ako se radi o prehrambenom ili kućnom proizvodu).

Istina je da nema proizvoda bez deklaracije, od hrane preko igračaka, kućanskih aparata i bijele tehnike, pa sve do odjeće i telefona. Deklariranje robe nije pretjerano težak posao, potrebna je samo želja za radom i preciznost. Ti se poslovi obično kreću od 140-200 dinara po satu.

Čuvanje djece

Čuvanje djece također je među najpopularnijima među mladima i studentima svih dobnih skupina, posebice ljeti. Ovu vrstu posla možete tražiti online putem Facebook grupa, stranica i oglasa za posao ili offline, putem preporuke. Idealan posao ako volite djecu, pogotovo ako poznajete nekoga u susjedstvu kome bi te usluge dobro došle.

Za ovaj posao potrebno je samo strpljenje, odgovornost i sposobnost animiranja djece. Opskrbite se knjigama, bojicama i igračkama i apsolutno se nećete osjećati kao da radite, već da uživate. Cijena je obično po dogovoru i obično se kreće oko 150-250 dinara po satu.

posao ljeti
Izaberite najbolji posao ljeti na vrijeme!

Držanje/šetanje kućnih ljubimaca

Ako volite životinje, savršen ljetni posao za vas je nedvojbeno šetanje/sjedenje kućnih ljubimaca: uz ovu vrstu posla uvijek možete ostati u kontaktu sa životinjama, brinuti se o njima nekoliko sati umjesto njihovih vlasnika, također iskoristiti priliku da hodajte vani i uživajte u lijepim danima.

Kao i kod ponavljanja i čuvanja djece, također je moguće pregledavati ponude za posao dostupne na internetu ili pronaći posao uz preporuku.

Prodavač sladoleda

Ljeti slastičarnice i hladnjače pune sladoleda bujaju na svakom uglu, a poslodavci uvijek traže radnike voljne raditi u smjenama. Posao nije previše naporan, a radnicima je u većini slučajeva omogućeno da se počaste ovim ukusnim ljetnim poslasticama.

Satnice su obično oko 200 dinara, a sve što vam je potrebno za ovaj posao je osmijeh i pozitivan odnos prema kupcima.

Konobar

Čak je i u barovima ljeti puno više nego u drugim razdobljima, uključujući aperitive na otvorenom, večernja pića i doručke na suncu. Obično vam nije potrebno puno iskustva za posluživanje stolova i možete odabrati vrijeme koje najbolje odgovara vašim potrebama. Za ovaj posao potreban vam je osmijeh, komunikativnost i pozitivan duh.

Osim satnice konobari često dobivaju i napojnicu, što je dodatni plus. S obzirom da se radi o timskom radu, osim džeparca, imat ćete priliku i za nova poznanstva.

Davanje privatnih satova

Zašto svoje znanje ne biste pretvorili u džeparac? Ako ste dobri u matematici, fizici ili stranom jeziku, to možete iskoristiti davanjem privatnih satova.

Najčešće su ovakvi satovi potrebni školarcima, stoga ne čudi što velik broj stranih tvrtki plaća profesore engleskog jezika. Ti se poslovi, pak, obavljaju preko Skype poziva, najčešće su usmjereni prema azijskim zemljama, a često se obavljaju i noću s obzirom na razlike u vremenskim zonama.

Troškovi podučavanja stranih jezika obično se razlikuju od poduzeća do poduzeća i općenito iznose oko 3-5 dolara po satu. Sve što trebate za ovaj posao je dobra internetska veza, računalo, slušalice, mirno okruženje i strpljenje.

posao ljeti
Posao ljeti – Davanje privatnih satova

Branje voća

Malo teži fizički posao uključuje skupljanje različitog voća. Najzastupljenije su borovnice, maline, jagode, jabuke i marelice. Ovakvi poslovi karakteristični su za južnu Srbiju, kao i za seoska naselja.

Prednost ove vrste posla je mogućnost rada s prijateljima, uz glazbu i chat. Većina poslodavaca zabranjuje čavrljanje tijekom rada, što je rijetkost za poslove ove vrste.

Uglavnom se radi o dnevnici koja je unaprijed određena i varira od 1500 do 2500 dinara. Za ovaj posao treba vam puno vode, šešir ili kapa, a zauzvrat ćete dobiti lijep ten, bolje mišiće i veći džeparac.

Rad na tržnici/dućanima brze hrane

Izlaganje robe i punjenje polica u klimatiziranim trgovinama idealan je posao tijekom vrućih ljetnih dana. Budući da su ti poslovi uglavnom ugovoreni, ova opcija nažalost često nije dostupna maloljetnicima.

Dok je maloljetnicima zabranjen rad u trgovinama, posao u restoranima brze hrane vrlo je lako dobiti, čak i ako ste mlađi od 18 godina.

U restoranima brze prehrane postoji i mogućnost rada na određeno vrijeme, što je posebno pogodno za studente i srednjoškolce. Rad u ovakvim objektima zahtijeva pedantnost, dobar odnos s kupcima i sanitarnu knjižicu koju će u većini slučajeva izraditi tvrtka sama, o svom trošku.. Satnica je obično oko 150 dinara, ovisno o tvrtki.

posao ljeti
Ljetni posao na tržnici

Raditi po potrebi

Često se u oglasima pojavljuju i poslovi čišćenja određenih prostora ili odvoza smeća, a najčešće se radi o jednodnevnim ili dvodnevnim poslovima.

Osim lakših fizičkih poslova, ljetni posao možete pronaći u svojoj blizini. Ako u susjedstvu ima baka i djedova koji se teško snalaze, možete umjesto njih obaviti kupovinu ili platiti račune.

Osim što zarađujete džeparac, činite i dobra djela razvijajući svoj karakter i moralne vrijednosti. Za obavljanje ovog posla potrebno je samo malo samoinicijative, a povremeno i zasukanja rukava.

resilako.com

PREPORUKE