back to top

Nekoliko savjeta kako s malo novca urediti svoju terasu

Balkoni i terase su mjesta gdje možemo uživati ​​u svježem zraku i lijepom vremenu, ali su često zapušteni ili nedovoljno uređeni. No, postoji mnogo načina da te prostore uredite i uljepšate čak i uz malo novca. U nastavku teksta donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako to postići.

nekoliko savjeta kako s malo novca urediti svoju terasu

Napravite stol i stolice za odmor

Kako biste s malo novca uredili terasu, odlična opcija je da sami napravite stol i stolice za ostalo. Ova kreativna ideja će vam omogućiti prilagodite dizajn i boje po vašem ukusu, a istovremeno štedite novac.

Uzmi ga drvene palete, možete ih pronaći u trgovinama ili čak na internetu. Provjerite da li su palete u dobrom stanju i da nemaju oštećenja koja bi mogla utjecati na njihovu stabilnost. Za izradu vam je potreban alat, a Mixal trgovina nudi kvalitetne odvijače, bušilice i čavle koji će vam trebati. Ovi su alati pristupačni i jednostavni za korištenje, pa ćete se snaći, čak i ako ste početnik.

Prije nego počnete sastavljati palete, bilo bi dobro da obojana u željenu boju. Možete koristiti boje na bazi vode koje su ekološki prihvatljive i jednostavne za nanošenje. Pazite da koristite boje otporne na vremenske uvjete kako bi vaš namještaj mogao izdržati sunce, kišu i druge vanjske utjecaje.

Kada se boja osuši, možete početi sastavljati palete. Spojite dijelove palete pomoću alata koje ste nabavili. Budite oprezni prilikom sastavljanja kako biste bili sigurni da je sve čvrsto i stabilno. Ako niste sigurni kako sastaviti palete, na internetu možete pronaći video upute koje će korak po korak objasniti proces.

Kad završite sa skladanjem, možete dodati jastuke za udobno sjedenje. Jastuci će vašoj garnituri dodati dodatnu udobnost i estetski izgled. Možete birati između različitih boja i uzoraka kako biste komplet prilagodili svom stilu.

Nakon što završite s izradom stola i stolica, možete ih postaviti na terasu i uživati udoban i estetski atraktivan prostor. Vaš novi kauč bit će savršeno mjesto za opuštanje, čitanje knjige ili druženje s obitelji i prijateljima.

Napravite mini vrt na terasi

Ako na svoju terasu želite unijeti malo svježine i boje, a nemate previše novca za ulaganje, izrada mini vrta može biti savršeno rješenje. Ova jednostavna ideja omogućit će vam uljepšajte svoj prostor uz minimalne troškove.

Odaberite odgovarajući prostor na terasi gdje želite postaviti mini vrt. To može biti dio s dovoljno sunčeve svjetlosti i dovoljno prostora za biljke. Nakon toga vi birate prikladne posude za vaše biljke. Možete koristiti različite veličine i oblike lonaca kako biste stvorili zanimljiv izgled. Također možete reciklirati stare posude ili čak napraviti vlastite posude od recikliranih materijala.

Odaberite biljke koje želite uzgajati u svom mini vrtu. Obratite pozornost na vrstu biljaka koje će uspijevati na terasi u vašoj klimi i koje će se dobro prilagoditi uvjetima koje imate. Uzgoj začinskog bilja poput bosiljka, ružmarina ili peršina može biti odličan izbor.

Važan je za sadnju biljaka pripremiti teren. Možete koristiti višenamjensko tlo za posude ili napraviti vlastitu mješavinu tla koja će odgovarati potrebama biljaka koje uzgajate. Dodajte malo komposta za poboljšanje plodnosti tla.

Kada sadite biljebudi oprezan s njima pravilno distribuirati i ostavite dovoljno prostora između njih da im omogućite rast. Ne zaboravite biljke redovito zalijevati i osigurati im dovoljno sunčeve svjetlosti.

Ako nemate dovoljno mjesta na terasi za posude, možete ih napraviti vertikalni vrt. Koristite viseće posude ili drvene palete kako biste stvorili zeleni zid. Ovo je izvrstan način korištenja okomitog prostora i stvaranja prekrasnog vizualnog efekta.

Kako biste svom mini vrtu dodali dodatnu ljepotu, razmislite o dodavanju ukrasni elementi. To mogu biti kamenčići, školjke, drveni ukrasi ili bilo što drugo što će dodati šarm vašem prostoru.

Koristite više svjetla i boje

nekoliko savjeta kako s malo novca urediti svoju terasu

Ako želite uljepšati terasu, možete dodati ukrasne lampione, nekoliko lampica ili svijeća. To će vam omogućiti stvaranje romantična atmosfera u večernjim satima. Možete birati različite vrste lampi, a postavljanjem lampi na mjesta kao što su kutovi terase ili oko stola, možete dodatno naglasiti ljepotu prostora. Ako želite dodatnu toplinu i udobnost, možete koristiti svijeće u staklenim posudama ili svijećnjacima.

Osim lampi, možete dodati na terasu više boja da izgleda zanimljivo. Jastuci jarkih boja, tegle za cvijeće ili stolnjaci mogu biti odličan način da osvježite prostor. Odaberite boje koje se slažu s ostatkom vašeg vanjskog uređenja ili se usudite eksperimentirati s kontrastima.

Na primjer, jastuci u žive boje poput crvene, plave ili žute mogu biti pravi osvježavajući detalj na terasi. Također, možete koristiti posude u različitim bojama kako biste dodali dašak živosti i prirodnog šarma, a također možete staviti lijepu vazu s cvijećem na stol.

Kod uređenja terase s malo novca važno je da budi kreativan i koristiti ono što već imate. Možete reciklirati stare predmete i dati im novu namjenu na terasi. Kao vaze za cvijeće možete koristiti stare staklenke ili boce. To će vam omogućiti uštedu novca dok stvarate jedinstven i personaliziran izgled svoje terase. Pustite mašti na volju i lako ćete svoju terasu pretvoriti u pravi mali raj u kojem možete provoditi svoje slobodno vrijeme.


beleske.com