back to top

iPhone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti

Kako pratiti vašu tjelesnu aktivnost putem aplikacije?

Kao korisnik Apple Watcha, vjerojatno ste svjesni potrebe za zatvaranjem prstenova aktivnosti svaki dan. Ali ako vaš stil života nije previše aktivan, možda će vam trebati dodatna pomoć. A onda nam ove iPhone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti mogu biti od velike pomoći.

iPhone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti

Nježnija crta

Gentler Streak, izvrsna alternativa Apple Fitness+, pokriva širi raspon fitness aktivnosti od ugrađenog popisa koji nudi Apple. S više od stotinu vrsta vježbanja, svaki dan možete zatvoriti svoje krugove aktivnosti isprobavajući nove mogućnosti vježbanja u rasponu od parkoura i brdskog biciklizma do trčanja u kolicima, pa čak i trčanja po obavezama!

Gentler Streak besprijekorno radi s Apple Healthom, pod uvjetom da omogućite dijeljenje podataka s Appleom u njegovim postavkama. To je slučaj sa svakom aplikacijom na ovom popisu.

Aplikacija Gentler Streak pomaže vam da poboljšate svoju kondiciju bez pretreniranosti uključivanjem dana odmora i vježbi za oporavak u svoj raspored fitnessa.

iphone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti
iPhone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti

Zova

Aplikacija za vježbanje Zova koristi sustav nazvan ZX5 kako bi ponudila više od 500 rutina i istezanja usmjerenih na tri vrste treninga: kardio znojenje, snagu i kondiciju te sagorijevanje tijela.

Ne samo da se Zova integrira s Apple Healthom, već ima i Appleove indikatore zone otkucaja srca u boji na svom zaslonu na vašem iPhoneu i Apple Watchu. Tijekom vježbanja, ovi podaci pružaju stalni vizualni podsjetnik o potrebi da ubrzate broj otkucaja srca i da se svaka radnja računa.

Sweat

Jedna od vodećih aplikacija za vježbanje za žene, Sweat pomaže ženama da sigurno vježbaju kod kuće ili u teretani. Posebne programe za trudnoću i nakon trudnoće pronaći ćete među širokim rasponom vježbi, tečajeva i izazova.

Omogućite dijeljenje podataka sa Sweatom u Apple Healthu i moći ćete bilježiti detalje poput vaše aktivne energije, energije u mirovanju i otkucaja srca iz vaših napora. Uz savjete o prehrani i zajednicu Sweat, ova aplikacija pruža obilje smjernica koje će vam pomoći da vodite aktivan život.

iphone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti
iPhone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti

Fitbod

Aplikacija za trening snage Fitbod koristi inovativni algoritam za kreiranje personaliziranog treninga koji će vam pomoći da postignete svoje fitness ciljeve. To znači ispuniti opsežan upitnik prije nego što počnete, ali isplati se kada dobijete program koji znači da možete trenirati na razini koja pomiče vaše granice, ali ne dovodi do ozljeda.

Kao dio postavljanja, od vas će biti zatraženo da sinkronizirate Fitbod s Apple Healthom, a Fitbod će pročitati vaš profil i koristiti vaše Apple Health podatke za pomoć pri izradi vašeg plana vježbanja. Kao posljedica toga, popis kategorija Health Access za Fitbod je iscrpan. Provjerite jeste li uključili što više kategorija Health Accessa kako biste izvukli najviše iz ove aplikacije.

Pedometar++

Hodanje je jedan od najboljih načina za zatvaranje sva tri prstena aktivnosti, a ako nosite Apple Watch, već ćete imati sjajan pedometar na zapešću. Apple Fitness otkriva da hodate i traži da zabilježite tu činjenicu.

Međutim, možda ćete htjeti preuzeti aplikaciju koja će mjeriti vaše korake i pratiti vaš napredak. Među najboljim aplikacijama za mjerenje koraka za iPhone je Pedometer++. Ova jednostavna i učinkovita aplikacija koristi svijetle boje i jasan zaslon kako bi vam pružila izvrsnu sliku vašeg napretka, s izazovima i značkama za prikupljanje.

U postavkama aplikacije odaberite spajanje podataka o kretanju samo s vašeg iPhonea ili Apple Watcha i omogućite podatke o pristupu zdravlju u svim kategorijama kako biste osigurali dodatni bonus za penjanje uz stepenice!

iphone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti
iPhone aplikacije za praćenje tjelesne aktivnosti

Strava

Također možete snimati svoje šetnje sa Stravom, zajedno s gotovo bilo kojim drugim načinom vježbanja koji možete zamisliti. Jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje tjelovježbe, Strava privlači sve, od početnika do profesionalnih sportaša.

Strava se povezuje s gotovo svim većim uređajima za praćenje fitnessa koji su trenutno na tržištu. Povezivanje vašeg Apple Watcha jednostavno je, a nakon što povežete Stravu s Apple Healthom, automatski će poslati sve vaše aktivnosti na vaš Apple račun. Razina dijeljenih detalja najopsežnija je na ovom popisu, a ako se pretplatite, dobit ćete potpunu analitiku svoje aktivnosti.

Preporučujemo da pročitate: