back to top

Kako napraviti PayPal – Detaljno uputstvo

Kako napraviti paypal račun u nekoliko koraka

Kako napraviti PayPal? Računica je vrlo jednostavna. Međutim, to je više od unosa vašeg imena i adrese epošte. Koju vrstu PayPal računa želite otvoriti? Privatno ili poslovno? Ako namjeravate, recimo, kupovati online ili slati novac, onda je osobni račun dobar za vas.

Ovo je vrsta računa koju je najlakše postaviti i ispravan je izbor za veliku većinu korisnika. Poslovni račun namijenjen je tvrtkama i odaberite ga ako namjeravate svoje proizvode prodavati online.

Za potrebe ovog vodiča, usredotočit ćemo se na to kako stvoriti PayPal račun, ali postupak je vrlo sličan za obje vrste računa. Počnimo s osnovama. Kako biste postavili PayPal račun, posjetite web stranicu PayPal i kliknite gumb za prijavu u gornjem desnom kutu zaslona. Nakon što odaberete vrstu računa, tada ćete ispuniti obrazac koji sadrži vaše ime, adresu epošte i lozinku.

Također morate odabrati državu u kojoj živite. Pritisnite Nastavi, a zatim ispunite drugi obrazac odabirom svoje nacionalnosti i unosom adrese, telefonskog broja i svih drugih potrebnih podataka.

PayPal će kreirati vaš račun čim kliknete Nastavi, ali niste daleko od gotovog. To možete učiniti plavim gumbom Start i ispunjavanjem skočnog obrasca. Ovo je tehnički opcionalno, ali bez toga vaš će PayPal račun biti ozbiljno ograničen.

Posljednji korak u ovom procesu je potvrditi svoju adresu epošte, ako već niste, klikom na poveznicu u eporuci koju vam je poslao PayPal. U nastavku smo ukratko naveli kompletan popis koraka za vašu referencu.

kako napraviti paypal
Kako napraviti PayPal – Detaljno uputstvo 2023

Kako napraviti paypal račun?

Kako napraviti PayPal račun: Posjetite web stranicu PayPal i kliknite gumb za registraciju u gornjem desnom kutu. Odaberite račun – Osobni ili Poslovni – i kliknite Nastavi.

Dodajte svoje ime, adresu epošte i lozinku, zatim kliknite Nastavi. Dodajte svoju adresu i ostale potrebne podatke, zatim kliknite Nastavi. Izborno: kliknite plavi gumb Start, dodajte podatke o svojoj kreditnoj kartici i kliknite Dodaj karticu. Potvrdite svoju adresu epošte klikom na poveznicu u eporuci koju vam je poslao PayPal.

Kako biste potvrdili karticu na PayPalu, prijavite se na svoj račun, kliknite Novčanik i odaberite karticu koju želite potvrditi. Zatim kliknite Potvrdi karticu, a zatim OK.

Sljedeći korak je provjera plaćanja PayPala na izvodu vaše kreditne kartice, što je četveroznamenkasti kod koji možete koristiti za provjeru kartice. Samo kliknite karticu Novčanik na svom PayPal računu, odaberite karticu koju želite potvrditi, unesite četveroznamenkasti kod, a zatim kliknite Potvrdi.

Tako možete stvoriti PayPal i sada ga možete koristiti za slanje i primanje novca. Kada se to dogodi, morate unijeti ova dva iznosa da biste potvrdili svoj bankovni račun, isto kao što ste unijeli četveroznamenkasti kod za provjeru svoje kreditne kartice.

Još jednom, ukratko smo opisali detaljne upute u nastavku. na Kako verificirati PayPal račun: Kliknite na Novčanik i odaberite karticu koju želite verificirati. Pritisnite Potvrdi karticu, zatim OK.

Provjerite PayPal naplatu na izvodu vaše kreditne kartice i zapišite četveroznamenkasti kod. Ponovno kliknite karticu Novčanik u PayPalu. Unesite četveroznamenkasti kod, a zatim kliknite Potvrdi.

kako napraviti paypal
Kako napraviti PayPal – Detaljno uputstvo 2023

Napravite PayPal račun u nekoliko koraka

U ovom tekstu dat ćemo vam upute kako napraviti paypal račun i kako povezati bankovnu karticu. PayPal je zapravo internetska banka koja svojim korisnicima služi kao posrednik za primanje i slanje novca, između našeg bankovnog računa i prodavatelja.

Samo potvrdite novčanu transakciju jednim klikom, a zatim će PayPal servis prebaciti iznos s vašeg bankovnog računa na račun prodavatelja. Za otvaranje računa potreban vam je pristup internetu i kreditna kartica.

Izrada PayPal računa upute:

1. Na njihovoj web stranici kliknite na “Prijavi se”.

Zatim kliknite na “Osobni račun”.

3. Odaberite državu, ime i prezime, epoštu i lozinku.

4. Sada u novom prozoru ispravno unesite sve potrebne osobne podatke.

kako napraviti paypal
Kako napraviti PayPal – Detaljno uputstvo 2023

5. U ovom koraku povežite svoj PayPal račun sa svojom karticom. U polje “Vrijedi” unesite datum kada Vaša kartica ističe, a u polje “Sigurnosni kod” unesite troznamenkasti kontrolni broj koji se nalazi na poleđini kartice. Kada ste ispunili polja sa traženim podacima, kliknite na “Link Card”.

6. Otvorite aplikaciju za epoštu i kliknite na poveznicu u epošti kako biste potvrdili račun koji ste stvorili. Za ovu aktivnost trebat će vam oko dva dana da vam se dodijeli PIN i kada ga dobijete možete se prijaviti na PayPal i u postavkama pod “Banke i kartice” pronaći karticu i unijeti svoj PIN za verificiranje računa.

Sada je sve spremno za Vašu prvu sigurnu online kupnju i plaćanje na svim pouzdanim i provjerenim web stranicama koje podržavaju PayPal plaćanje.

Sada kada imate verificirani PayPal račun, možete ga koristiti za primanje novca. Osobi koja vam treba poslati novac potrebno je samo dati svoju email adresu na koju ste registrirali svoj PayPal račun.

www.pressrs.ba

PREPORUKA