back to top

Kako ukloniti boju s kose – 7 prirodnih metoda koje pomažu

Kako ukloniti boju s kose?

Kako ukloniti boju s kose? Promjena boje kose, kao i uklanjanje boje s nje, vrlo je značajan trenutak u životu žene.

Prema narodnim pričama, žena mijenja boju kose u trenutku kada se u njenom životu dogodi emocionalna promjena. To je, prema našem iskustvu, djelomično točno.

Današnje vrijeme i vrtoglavi razvoj na svim poljima doveli su do proizvodnje mnogo različitih boja za kosu koje imaju više nijansi: smeđa, lješnjak, kakao smeđa, čokoladno smeđa itd.

Ovo bi čovjeku bilo jako teško razumjeti.

Bojanje kose

Vrlo često žena napravi drastičnu promjenu i promijeni boju kose u vrlo jaku od koje se kasnije vrlo teško izvući: crna i crvena su glavne boje.

Naravno, puno bolji izbor bi bilo bojanje color šamponima koji se lakše ispiraju, ali ako dođe do bojanja pravom bojom, onda nastaje problem.

U jednom trenutku postanete prezasićeni tom bojom i poželite promjenu. Što onda? Idete frizeru i plaćate skupe tretmane za skidanje boje ili kratku kosu? Naš savjet je vrlo jednostavan – NI JEDNO NI DRUGO!

kako ukloniti boju s kose - 7 prirodnih metoda koje pomažu
Kako ukloniti boju s kose – 7 prirodnih metoda koje pomažu

Tretmani za skidanje boje s kose

Brojni su prirodni načini uklanjanja boje s kose, a opetovano ponavljanje koraka koje ćemo vam dati u nastavku teksta omogućit će vašoj kosi da vrati prirodni sjaj i izgled.

Jedina važna stvar kod ovih tehnika je ustrajnost, jer nijedna metoda neće uspjeti iz prve.

Naravno, to ne znači da kupljeni tretmani neće uspjeti u vašem cilju, ali je rizik od oštećenja, već farbanom oštećene kose, puno veći. Naravno, ekonomičniji način je podvrgnuti se prirodnim načinima za uljepšavanje vaše kose.

Uklanjanje boje s kose sredstvom za uklanjanje boje

Odstranjivač boje za kosu možete pronaći u svakoj ljekarni. Postoji nekoliko vrsta sredstava za uklanjanje dlačica koje se razlikuju po tome uklanjaju li boju djelomično ili potpuno, kao i po mirisu i sastavu. Aplikacija je izuzetno jednostavna.

Nakon što protresete bočicu za uklanjanje boje, ravnomjerno nanesite smjesu na kosu četkom. Pokrijte kosu folijom ili vrećicom tako da odstranjivač stoji najmanje 20 minuta. Sljedeći i posljednji korak nakon skidanja vrećice ili folije je dobro ispiranje kose.

kako ukloniti boju s kose - 7 prirodnih metoda koje pomažu
Kako ukloniti boju s kose – 7 prirodnih metoda koje pomažu

Prirodno uklanjanje boje s kose

Kao što smo spomenuli, skidanje boje s kose kod kuće je ekonomičnije, ali i zdravije za samu kosu. Korišteni prirodni sastojci minimaliziraju oštećenje vlasi kose, čak pridonose njenom oporavku i sjaju.

Uklanjanje boje vitaminom C

Jedan od prirodnih načina uklanjanja boje s kose je vitamin C. Posljednjih mjeseci gotovo da nema obitelji koja zbog pandemije u kući nema vitamin C. Njime možete skinuti i boju s kose ako vam je dosadila postojeća boja.

Stavite 5-10 tableta vitamina C u manju posudu s vodom i dobro ih otopite, a zatim smjesu kistom nanesite na kosu i ostavite sljedećih pola sata do sat vremena. Nakon toga operite kosu kao i obično. Ovaj tretman potrebno je ponoviti najmanje 5-6 puta kako bi se postigli vidljivi rezultati.

Uklanjanje boje octom

Osim što se koristi u svakodnevnoj prehrani, ocat može pomoći i u uklanjanju boje s kose. Kiselina u octu učinit će da boja s kose nestane vrlo brzo.

ne brini! Neće doći k sebi iritacije kože glave. Postupak nanošenja na kosu je sljedeći: Pomiješajte vodu i ocat u jednakim omjerima, na pr. 100 ml vode i 100 ml octa (može jabučni, alkoholni, svejedno je).

Nakon toga smjesu nanesite na kosu koju ćete umotati u ručnik, a zatim u foliju ili plastičnu vrećicu. Tretman treba ostaviti da djeluje oko 20 minuta, zatim kosu oprati uobičajenim načinom pranja. Također, tretman je potrebno ponoviti 3-4 puta kako bi rezultati bili vidljivi.

kako ukloniti boju s kose - 7 prirodnih metoda koje pomažu
Kako skinuti farbu sa kose – prirodne metode koje pomažu

Uklanjanje boje sodom bikarbonom

Jedan od najpoznatijih prirodnih načina skidanja boje s kose, koji preporučuju vrhunski frizeri, je soda bikarbona. Način nanošenja sode na kosu malo je drugačiji od prethodnih metoda.

Sodu bikarbonu obavezno pomiješajte sa šamponom kojim inače perete kosu, regeneratorom, a nije loša ideja ni limun. Na taj će način rezultati biti vidljivi već nakon prvog tretmana.

Prije ovog tretmana kosu treba oprati na uobičajen način, a zatim izmiješanu smjesu ravnomjerno nanijeti na kosu.

Držite tretman oko 20 minuta, zatim temeljito isperite. Nakon ispiranja ove mješavine potrebno je još jednom oprati kosu, najbolje šamponom protiv starenja prhut. Naravno, za bolje rezultate ovaj postupak ponovite 3-4 puta.

Uklanjanje boje kokosovim uljem

Još jedan vrlo učinkovit način skidanja boje s kose je skidanje boje kokosovim uljem koje se već dugo koristi u njezi kose.

Sve što je potrebno je ulje lagano zagrijati, ne previše, već ponovno zagrijati, a zatim ravnomjerno nanijeti na kosu. Zatim kosu omotajte ručnikom i pričekajte da tretman odstoji 20 minuta.

Nakon toga operite kosu na uobičajen način, blagim šamponom za kosu. Isto tako, ovaj postupak morate ponoviti nekoliko puta.

Dodatni savjeti

Kroz ovih nekoliko prirodnih načina dali smo vam savjete kako s kose ukloniti boju koja vam više nije zanimljiva, ali i savjetujemo da sljedeći put pripazite na izbor boje.

Kada želite obojiti kosu, dobro razmislite koju boju doista želite. Uvijek postoji mogućnost bojanja color šamponima koji se brzo ispiru i ne oštećuju kosu poput klasičnih boja.

Preporučujemo da pročitate i ove članke: