back to top

10 razloga zašto kupiti pametni sat

Mislite da vam ne treba pametni sat? Možda ipak griješite!

Iako je na tržištu dostupno mnogo pametnih satova različitih marki, većina ljudi misli da su pametni satovi beskorisni ili samo bacanje novca. Zapravo, oni koji tako misle nemaju jasnu predodžbu o tome što je pametni sat i koje su mu mogućnosti.

Tehnologija je sve naprednija i moramo ići u korak s njom. Kako pametni sat postaje trend, morate znati koje su prednosti posjedovanja istog prije nego što se odlučite kupiti pametni sat.

Pogledajmo neke od razloga zašto biste trebali posjedovati pametni sat koji će učiniti da ga volite više od običnog.

To je više od pukog određivanja vremena

Gotovo svi radije nosimo sat. Svrha nošenja sata je ili da pokaže koliko je sati ili samo zbog mode. Dobar sat daje izvrstan izgled. Ali s pojavom pametnih satova, oni su mnogo više od pukog mjerenja vremena.

Oni nude sve osnovne značajke običnog sata i sigurno više. Ostalo ćemo detaljno objasniti tijekom ovog članka.

pametni sat
10 razloga zašto kupiti pametni sat

Pravi prijatelj na putovanju

Većina pametnih satova, kao što je Apple Watch, može vam dati različite vibracije na vašem zapešću koje pokazuju da treba skrenuti lijevo ili desno kada slijedite upute tijekom putovanja.

Većina korisnika često gleda u svoje pametne telefone kako bi saznala smjer ili ćete slijediti glasovni vodič koji vas obavještava kamo ići. Umjesto da gledate kartu rute, samo napravite novi korak uz napredne značajke pametnih satova.

Još lakše možete pronaći svoj telefon ili uređaj

Možda ste se suočili sa situacijom gubitka telefona ili ključa koja vas je potpuno frustrirala. Ove se situacije obično događaju kada ste u žurbi na koju ne možete zakasniti.

U takvim slučajevima pametni sat vam zaista može pomoći. Većina pametnih satova ima značajku ‘pronađi telefon’ gdje možete povezati svoj telefon ili bilo koji drugi uređaj sa satom i on može zvoniti kroz vaš sat.

Ako ste izgubili telefon, samo pritisnite nekoliko gumba na satu koji će vam omogućiti da locirate svoj telefon u roku od nekoliko sekundi.

Dobar fitness tracker

Glavna značajka većine pametnih satova su uređaji za praćenje fitnessa. Ovaj uređaj za praćenje fitnessa pomoći će vam da budete sigurni da ste na putu prema svojim fitness ciljevima.

Ako posjedujete samo jedan pametni sat, on može zamijeniti druge uređaje za praćenje fitnessa i pedometre. Štoviše, ovi pametni satovi mogu brojati korake, kalorije, udaljenost, puls, broj otkucaja srca, spavanje i druge potrebne metrike koje trebate. Postoje čak i vodootporni modeli koji su savršeni za plivače.

Primajte pozive i odmah odgovarajte na poruke

Sa svojim pametnim satom ne morate vaditi telefon iz džepa ili torbe.

Možete primati pozive i odgovarati na poruke dok ste u pokretu. Ovo vam je stvarno korisno u većini slučajeva, primjerice kada vježbate, sastajete se itd.

Neki od satova imaju glasovnu podršku, tako da čak možete razgovarati s njim i uspostaviti komunikaciju s nekim drugim što vaš telefon ima.

Uvijek zapamtite da pametni sat neće zamijeniti pametni telefon, ali je dovoljno sposoban da obavlja neke zadatke umjesto telefona koji vam pruža novo iskustvo.

pametni sat
Primajte pozive i odmah odgovarajte na poruke

Obavijesti na društvenim mrežama

Svi koristimo društvene mreže kao što su Facebook, WhatsApp, SnapChat, Instagram ili bilo koje druge. Često dobivamo obavijesti od bilo kojeg ili svih njih jer moramo podići slušalicu i vidjeti što je to.

S pametnim satovima možete jednostavno dobiti obavijesti na zapešće koje vam omogućuju povezivanje s ljudima na društvenim mrežama.

Ovo je stvarno cool! Kada birate pametni sat, pobrinite se da odaberete onaj koji nudi ovu značajku.

Dulje se povežite s telefonom

Pametni satovi dolaze sa snažnim baterijama koje dugo traju.

Na putovanje možete ići sa svojim pametnim satom koji vas održava povezanima tijekom cijelog putovanja, čak i do deset dana s jednim punim punjenjem.

Ovo je stvarno dobra vijest da s pametnim satom većinu stvari koje radite na telefonu možete obaviti pomoću pametnog sata.

Na taj način možete ostati povezani s telefonom dulje nego inače, što manje troši bateriju.

pametni sat
Koji je pametni sat najbolji?

 Prilagodba

Svatko želi svaki dan imati novi izgled. S pametnim satovima možete mijenjati brojčanik svaki dan. U načinu rada za zabavu možete postaviti lice svog telefona u skladu s tim, a ako ste u uredu, možete postaviti i profesionalno lice. Prilagodba je stvarno iznenađujuća.

Potpuna zabava

Možda koristite običan sat koji samo pokazuje vrijeme i ne može pružiti nikakvu drugu zabavu.

Pametni sat u potpunosti je napunjen zabavom koja vam omogućuje gledanje videa i reprodukciju glazbe u pokretu.

Možete čak gledati videozapise uživo s YouTubea u samo jedan ili dva klika. Za brze trenutke to će biti dovoljno čak i s malim zaslonom.

Sigurnost

Baš kao i vaš telefon, pametni satovi mogu vam pružiti osjećaj sigurnosti. Pametni satovi dolaze s GPS trackerom pomoću kojeg možete upravljati svojom trenutnom lokacijom i navikama.

Ova će značajka biti korisnija ako se nađete na nepoznatom mjestu i izgubite osjećaj za smjer. Put možete pronaći uz pomoć svog pametnog sata s GPS-om. Sve u svemu, sa svojim pametnim satom osjećat ćete se sigurnije.

preporuka