back to top

Roditeljski nadzor: Aplikacije za postavljanje roditeljskog nadzora

Aplikacije za roditeljski nadzor na Androidu ili iOS-u mogu vam dati bolji uvid u to kako vaša djeca provode vrijeme na internetu koristeći tablete i pametne telefone. Mnoge aplikacije također nude opcije za Windows i Mac kako bi vam pružile sveobuhvatniji roditeljski nadzor.

Bez obzira imate li malu djecu ili tinejdžere, praćenje njihovog ponašanja na internetu je teško bez pravih alata. Koristite li Snapchat? Što ima? TikTok? Znate li kakve su to aplikacije?

Možda ste primijetili da vaše dijete sakrije ekran čim uđete u sobu? U tom slučaju vjerojatno nešto skriva – što je vrlo dobar razlog za nedavno uvođenje softvera za roditeljsku kontrolu.

Najbolje aplikacije za roditelje na Androidu i iOS-u također mogu otkriti lokaciju vašeg djeteta i provjeriti je li u školi. Također mogu provjeriti s kim djeca razgovaraju na internetu i ograničiti vrijeme u kojem imaju pristup internetu, usput blokirajući neželjene stranice. Neki od njih mogu pratiti pozive i tekstualne poruke, iako su Google i Apple nedavno to otežali.

Aplikacije za postavljanje roditeljskog nadzora

Ove aplikacije najbolje funkcioniraju kao dio sveobuhvatnog pristupa podučavanju djece kako se ponašati na internetu iu stvarnom svijetu. Kao dio vaše strategije, trebali biste razgovarati s njima o tome što učiniti na internetu i kako reagirati u neugodnim situacijama. Također ćete ih morati saslušati ako se žale da je vaš pristup prestrog te im jasno dati do znanja da ste na njihov uređaj instalirali softver koji prati njihove online aktivnosti.

roditeljski nadzor
Postoje kvalitetni softveri za roditeljsku kontrolu

Nema dadilje

Net Nanny mnogi smatraju jednom od najboljih aplikacija za roditelje na internetu. To je softver s modernim i intuitivnim dizajnom, kao i izvrsnom tehnologijom internetskog filtriranja koja analizira stranice, umjesto da ih slijepo blokira – dopuštajući roditeljima da sami donose odluke o tome što će se filtrirati, a što ne.

Net Nanny također radi vrlo slično na iOS-u i Androidu – softver prati lokaciju djeteta, prikazuje povijest lokacije i može se koristiti za ograničavanje vremena provedenog na internetu.

iOS verzija može blokirati više od stotinu aplikacija na djetetovom telefonu, a Android omogućuje blokiranje svih. Ugrađeni savjetnik za aplikacije upozorava korisnika na nove popularne aplikacije koje bi dijete moglo preuzeti. Net Nanny također dolazi s mogućnošću skrivanja sadržaja na društvenim mrežama i servisima, uključujući Instagram, TikTok i YouTube.

Jedna stvar koju Net Nanny, kao i većina iOS aplikacija, ne može učiniti je nadzirati pozive i poruke.

Godišnji plan za do pet uređaja košta 54,99 USD.

roditeljski nadzor
Pretplata uključuje mogućnost praćenja društvenih mreža

Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids, kao i Net Nanny, pruža uvid u aktivnosti djece na računalima i pametnim telefonima. To rješenje košta puno manje (15 dolara godišnje uz probno razdoblje od sedam dana) i pokriva beskonačan broj dječjih uređaja. Njegove mogućnosti uključuju ograničavanje vremena zaslona, ​​filtriranje stranica i upravljanje pristupom aplikacijama.

Pretplata uključuje mogućnost praćenja društvenih mreža i omogućuje praćenje lokacije i geofencing, koji radi i na iOS-u i na Androidu. Jedini nedostatak je to što filtriranje aplikacija na iOS-u radi samo za aplikacije s dobnim ograničenjem.

Značajka za blokiranje određenih pretraživanja na YouTubeu također se može koristiti za Windows, iOS i Android, ali ne i za Mac. Nedostaci aplikacije su pomalo nespretan dizajn i spor internetski portal, kao i nemogućnost blokiranja interneta u određenim preglednicima.

Na kraju treba uzeti u obzir da je Kaspersky ruska tvrtka, što znači da se ne zna koliko će sankcije i rat utjecati na dugoročnu dostupnost aplikacije.

roditeljski nadzor
Pretplata uključuje mogućnost praćenja društvenih mreža

Obitelj Norton

Obitelj Norton najbolje je prilagođena kućanstvima s velikim brojem Android i Windows uređaja, pružajući gotovo sve mogućnosti koje roditelj želi, uključujući geofencing.

Praćenje lokacije, vrijeme pred ekranom i internetsko filtriranje rade na iOS-u i Androidu, s naglaskom da Allowed Screen Time radi samo na Androidu i Windowsima. Unatoč nedostatku funkcionalnosti na iOS-u, Norton Family i dalje ima vrlo dobre internetske filtere, prati Hulu i YouTube, a ima i novu značajku pod nazivom ‘Time at School’, pomoću koje možete provjeriti je li vaše dijete koncentrirano tijekom učenja na daljinu.

Norton Family dostupan je besplatno ako ste već kupili njihov antivirus, npr. Norton 360 Deluxe, koji košta oko 50 dolara godišnje. Također možete isprobati sustav besplatno 30 dana.

Izvor: tportal.hr

Pročitajte još