back to top

Besplatno skidanje pjesama sa interneta

Skidanje pjesama nije više jednostavno kao što je bilo prije 10ak godina. Ali i dalje postoje sajtovi za legalno skidanje pjesama. Ovo su najbolji!

Usluge striminga muzike nisu bez problema. Najveća prepreka je nedostatak vlasništva, ako koristite Spotify, nemate nikakvu muziku – samo ste dobili licencu da je slušate.

Ali ne brinite. Ako se pitate kako da preuzmete muziku, ne tražite dalje. Još uvijek postoje načini na koje možete dobiti besplatnu muziku. Oni su potpuno legalni, a muzika će biti vaša zauvijek. Ovdje su najbolje stranice za skidanje pjesama mp3.

Najbolje stranice za besplatno skidanje pjesama

skidanje pjesama besplatno
Stranice za besplatno skidanje pjesama sa YouTube

Skidanje pjesama sa YouTube Audio Library

YouTube audio biblioteka je uglavnom namijenjena ljudima kojima je potrebna produkcijska muzika bez naknade za korištenje u video zapisima. Međutim, svako ko ima YouTube nalog može pristupiti biblioteci putem YouTube studija i preuzeti onoliko pjesama koliko želi.

U skladu sa uslovima biblioteke, možete koristiti numere u bilo kom sadržaju koji kreirate i skidanje pjesama nije ograničeno samo na video zapise. Također možete koristiti pjesme u monetiziranim video zapisima na YouTube platformi.

Svaka pjesma ima dostupan uzorak, koji možete poslušati pritiskom na malu ikonu za reprodukciju. Ako vam se sviđa ono što čujete, kliknite na susjedno dugme za preuzimanje.

Pored besplatnih muzičkih numera, YouTube audio biblioteka uključuje i zvučne efekte. Opet, oni su besplatni za korištenje u svim vašim kreativnim radovima.

Free Music Archive

Ova arhiva postoji mnogo godina, ali je i dalje popularna kao i uvijek. Većina besplatnih preuzimanja pjesama je od manje poznatih izvođača, ali povremeno ćete vidjeti kako se pojavljuje poznato ime. Bez obzira na to, to je odličan način da otkrijete novu muziku.

Ne morate da brinete o legalnosti, jer su sve numere na sajtu besplatne za ličnu upotrebu. Međutim, ako planirate koristiti pjesme u komercijalnom okruženju, morate provjeriti licencu povezanu sa svakim pojedinačnim snimkom. Free Music Archive je top sajt za skidanje pjesama legalno.

skidanje pjesama besplatno
Stranice za besplatno skidanje pjesama

Jamendo

Jamendo je platforma koja omogućava nepotpisanim nezavisnim umjetnicima da lako distribuiraju svoju muziku svojim fanovima. Trenutno ima više od 240.000 besplatnih pjesama od 40.000 izvođača.

Muzika je izgrađena oko “Communities”. Navigacija do određene zajednice (na primjer, Rock) će vas upoznati s njenim vodećim pjesmama, albumima i izvođačima. Možete sortirati muziku prema popularnosti svih vremena, onome što je u trendu i najnovijim izdanjima.

NoiseTrade

Umjetnici koji su stavili svoju muziku na ovu stranicu žele nešto zauzvrat za besplatno preuzimanje, obično poštansku adresu ili adresu epošte.

Ideja je da se bendovi lako povežu sa ljudima koji vole njihovu muziku—možda da reklamiraju nadolazeću turneju ili istaknu lansiranje novog albuma. Ovaj sajt često koriste radio stanice koje promoviraju nove bendove.

skidanje pjesama besplatno
Stranice za besplatno skidanje pjesama

Musopen

Šta ako vam pop, rok i ostali mainstream žanrovi nisu yanimljivi? Pa, ako više volite klasičnu muziku, imate sreće. Musopen je još jedna stranica za preuzimanje besplatne muzike na internetu.

Sadrži snimke nekih od najpoznatijih klasičnih muzičara svih vremena. Naći ćete sve od Baha i Betovena do Čajkovskog i Holsta. Možete pretraživati ​​po kompozitoru, izvođaču, instrumentu, periodu i obliku da biste pronašli sadržaj koji želite.

Stranica Musopen se proteže dalje od preuzimanja muzike. Također ćete pronaći mnogo besplatnih notnih zapisa.

ReverbNation

ReverbNation je odlična stranica ako ste bend u usponu koji želi da prodaje muziku na mreži. Međutim, služi  i kao fantastičan resurs za svakoga ko želi da preuzme besplatnu muziku. Stranica je prvenstveno namijenjena novim bendovima, nećete pronaći numere sa trenutnih top lista ali je super sajt za skidanje pjesama mp3 formata.

skidanje pjesama besplatno
Skidanje pjesama legalno

SoundClick

Kao i mnogi drugi sajtovi na ovoj listi, SoundClick uglavnom predstavlja nove izvođače koji još uvijek nisu stekli ime u muzičkoj industriji.

Nisu sve pesme na sajtu dostupne za besplatno preuzimanje; izvođač mora svaku numeru učiniti dostupnom od slučaja do slučaja, a za neke je potrebna mala uplata. Gdje je skidanje pjesama besplatno, često imate izbor kvaliteta. Izbori su obično 320 kbps MP3, 160 kbps MP3 i WAV fajl bez gubitaka.

Za kraj donosimo listu za besplatno skidanje pjesama iz 2020-te. Uživajte!

Nadamo se da vam je ovo brzo uputstvo sa odgovorom na pitanje kako skidati pjesme legalno. Molimo da ocijenite članak da bismo znali što mislite. Imate li sugestije vezane za ovaj članak ili znate više na temu? Javite nam se. Rado objavljujemo sadržaje koje nam pošalju posjetitelji i zaista cijenimo vaše sugestije. Hvala.

PREPORUKA