back to top

Alternative za YouTube

Saznajte koje su najbolje alternative za YouTube

Nema sumnje da je YouTube jedna od najboljih video stranica na svijetu. I daleko je najpopularniji. Ali postoje neke fantastične alternative za YouTube dostupne na mreži.

Alternative za YouTube

Vimeo

Čak i ako redovno posjećujete YouTube, vrijedi dodati Vimeo u svoju kolekciju video stranica. Stranica je bila prva na webu koja je podržala video zapise visoke definicije, i iako uključuje izbor videozapisa koje su kreirali korisnici, više stavlja naglasak na sadržaj visokog kvaliteta.

Vimeo takođe nudi neke TV serije i podržava video zapise od 360 stepeni.

Stranica ima funkciju pretraživanja koja je jednostavna za pretraživanje koja organizira video zapise po kategoriji i kanalu.

alternative za youtube
Alternative za YouTube

VideosHub

VideosHub je video stranica specijalizirana za kratki video sadržaj. To je jedna od mnogih video stranica kao što je YouTube.

Sadržaj uključuje sve, od najistaknutijih svjetskih surfera, brzih i preciznih recenzija proizvoda i savjeta o tome kako završiti težak nivo u svojoj omiljenoj video igrici.

Jedna od prednosti VideosHub-a je njegova jednostavnost. Njegov interfejs za pretraživanje je prilično jednostavan, sa trakom menija koja vodi do najgledanijih video zapisa. Oni koji žele dublje zaroniti mogu koristiti panel s lijeve strane, koji sadrži opsežniju listu video kategorija.

Dailymotion

Dailymotion je još jedna video web stranica kao što je YouTube. Pušten je u rad u martu 2005. godine, samo mjesec dana kasnije od svog poznatijeg rivala.

Danas je Dailymotion vjerovatno YouTube-ov najsličniji konkurent. Postoje milioni video zapisa koje su postavili i profesionalni izdavači i amateri. Videozapisi na početnoj stranici su organizirani po kategorijama, a vruće teme i video snimci u trendu su istaknuti.

Dailymotion vam omogućava da kreirate nalog. Što više videozapisa gledate, preporuke stranice postaju personaliziranije.

alternative za youtube
Najbolje alternative za Youtube

Utreon

Utreon je relativno novajlija u svijetu online video platformi. Njegova velika prodajna tačka je nedostatak pravila i propisa.

To ne znači da je besplatan za sve, ali ograničenja su daleko manje teška od onih na YouTubeu. Ako se borite da pronađete video zapise koje želite gledati na YouTube-u zbog žanra, vrijedi pogledati Utreon.

Ako ste video producent, ne morate čak ni da učitavate svoju postojeću video biblioteku; Utreon može povući sve vaše video zapise sa YouTube-a i popuniti ih u vašem Utreon profilu.

Crackle

Crackle je web stranica za striming na mreži koja sadrži originalne emisije za web, kao i holivudske filmove i TV serije sa raznih mreža.

Takođe ima solidan izbor dobro poznatih TV emisija kao što su 21 Jump Street, 3rd Rock From the Sun, Doc Martin, The Ellen Show, Hell’s Kitchen i Peep Show.

Twitch

Twitch je najbolja web platforma za live streaming. Stranica je u vlasništvu Amazona.

Glavni fokus Twitcha je prijenos video igara uživo, eSportovi i talk showovi povezani s igrama. Tu su i neki sadržaji koji nisu igrani.

Najznačajnije, Twitch je emitovao nekoliko muzičkih spotova uživo sa festivala i koncerata. Međunarodni DJ, Steve Aoki, čuveno je emitovao čitav set sa Ibize 2014. Danas je Twitch zvanični striming partner Ultra Music Festivala u Majamiju.

alternative za youtube
Alternative za YouTube

9GAG TV

9GAG je kolekcija svega zabavnog i glupog: smiješne fotografije, GIF-ovi, video zapisi o igrama, memovi, anime i još mnogo toga. Većina sadržaja je zabavan i neozbiljan.

DTube

DTube, što je skraćenica od Decentralized Tube, je video stranica poput YouTubea. Međutim, umjesto da se svi video snimci hostuju na centralnom serveru, cijela stranica koristi STEEM blockchain i tako je decentralizirana.

Korisnici koji postavljaju video zapise na stranicu zarađuju STEEM kriptovalute koje mogu prenijeti na svoje kripto novčanike ili prodati za gotovinu na kripto mjenjaču.

Mali zaokret na DTube-u je način na koji se metrika prikazuje. Umjesto da prikazuje koliko pregleda svaki video ima, stranica pokazuje koliko je svaki video zaradio kriptovaluta.

Facebook Watch

Kao i YouTube, Facebook Watch nudi prilagođenu listu video sadržaja koje možete pregledati. Malo je teže pronaći sadržaj nego na YouTubeu, nema beskonačne kategorije niti funkciju pretplate.

Ali ako uživate dok ste odsutni u satima skrolujući kroz liste video zapisa koji se lako gledaju, to je definitivno YouTube alternativa vrijedna razmatranja.

Vrijedi isprobati YouTube alternative

YouTube je najbolja video web stranica iz više razloga, uključujući veliki izbor videozapisa i povezanost s Googleom. Međutim, gore navedene video stranice su dostojne YouTube alternative.

Pogledajte ih sve i moći ćete dodati neke nove vrste videa svom repertoaru. Uostalom, raznolikost je uvijek dobra stvar!

PREPORUKA