Što je potrebno za putovanje u Meksiko?

Meksiko je daleka, atraktivna destinacija za turiste iz cijelog svijeta.

Stoga je potrebno napraviti neku vrstu vodiča za one koji žele posjetiti ovu zemlju. Proces dobivanja vize je jednostavniji kada vam netko predoči sve moguće poteškoće.

Stoga pogledajte sve korake za pripremu, kao i samu izvedbu putovanja i što je potrebno za putovanje u Meksiko!

Idemo u Meksiko!

Što vam je potrebno za putovanje u Meksiko: postupak dobivanja vize

Za putovanje u Meksiko potrebna vam je viza i osmijeh. Nema PCR testa, nema karantene! I što je još važnije, ne morate dugo čekati na termin za vizu.

Uvjeti za dobivanje vize su

  • Najmanje putovnica četiri prazne stranice koja vrijedi dulje od šest mjeseci nakon povratka s putovanja i presliku prve stranice putovnice
  • Fotografija s izloženim licem na bijeloj pozadini veličine 32mmx26mm
  • Ispunjen obrazac na engleskom jeziku
  • Dokaz o ekonomskoj solventnosti ili zaposlenju:

a) Potvrda o zaposlenju na memorandumu tvrtke u kojoj radite

Potvrda treba sadržavati datum kada ste radili na tom mjestu i koliki su vam mjesečni prihodi. Morate imati mjesečnu plaću veću od 650 usd u dinarskoj protuvrijednosti i radni staž duži od godinu dana + kopija radne knjižice.

Ukoliko ste vlasnik trgovačkog društva ili poduzetnik, morate dostaviti presliku rješenja o registraciji.

b) Ako niste zaposleni potrebno je dostaviti potvrdu banke da u prethodna tri mjeseca na računu imate više od 1.953 USD (ako tražite vizu u srpnju, morate dostaviti izvode za svibanj, lipanj i srpanj te da imate 1.953 USD USD na vlastitom računu tijekom svakog mjeseca) + presliku bankovnog izvoda.

c) Ako je vaša plaća niža od 650 usdpotrebno je dostaviti potvrdu banke da u prethodna tri mjeseca na računu imate više od 1.953 usd (ako tražite vizu u srpnju, morate dostaviti izvode za svibanj, lipanj i srpanj te da imate 1.953 USD na vlastitom računu tijekom svakog mjeseca) + kopija bankovnog izvoda.

ili

Dokaz da posjedujete nekretnina na Vaše ime koja je u Vašem posjedu najmanje dvije godine (originalni izvadak iz katastra ili preslika koja mora biti ovjerena kod javnog bilježnika) + preslika ovog dokumenta.

Uglavnom su to ugovori od kupoprodaja stana (nekretnina), ostavinsko rješenje kojim ste naslijedili nekretninu ili ugovor o dar ako ste te sreće da dobijete nekretninu na dar.

d) Ako ste student, potrebno je dostaviti dokaz da ste redoviti student. Također i bankovne izvode za prethodna tri mjeseca na kojima imate minimalni mjesečni novčani tok od 314 USD u dinarskoj protuvrijednosti + preslike oba dokumenta.

ili

Ako ste student, a nezaposleni ste, potrebno je priložiti potvrdu da ste uzdržavana osoba.

e) Ako ste umirovljenik potrebno je priložiti ček od mirovine i potvrdu o nekretnini koju posjedujete najmanje dvije godine. Potreban je originalni izvadak iz katastra ili preslika izvatka ovjerena kod javnog bilježnika + preslika oba dokumenta.

Sad kad ste sve ovo pročitali, pomislit ćete ili da nećete dobiti vizu ili da će vam trebati samo jedan papir. Ali ako sve skupite na vrijeme, nećete imati problema.
meksiko
Meksiko – što vam je potrebno za putovanje u Meksiko

Iz prve ruke

S obzirom da sam student i nisam zaposlen, morao sam dostaviti potvrdu o studentski statuspotvrdu da sam ovisan i mirovinski ček roditelja.

Kad sam došla na šalter, očekujući razgovor za vizu, tražili su samo moje otiske. onda je uslijedilo fotografiranje.

Pukni! I to je to.

Pogledala sam na sat i nije prošlo ni pet minuta, a turistička viza mi je odobrena i zaglavljena u putovnici.

Koliko košta viza za Meksiko?

Za državljane Republike Srbije viza za Meksiko je besplatno. Budući da je Veleposlanstvo Meksika u Beogradu nadležno i za državljane Republike Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, nije im besplatno i iznose 44 dolara

Kome ne treba viza

Viza nije potrebna osobama koje imaju dozvolu stalnog boravka u Kanadi, SAD-u, Japanu, Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Također, ni u jednoj zemlji članici schengenske zone, kao ni u državama članicama Pacifičkog saveza (Čile, Kolumbija i Peru), nije potrebna viza. Nositelji američke vize neće morati ishoditi vizu za Meksiko.

Yiii OLEE tvoja avantura može početi!

meksiko
Meksiko – što vam je potrebno za putovanje u Meksiko

Ulazak u Meksiko

Pri ulasku u Meksiko popunjava se formular pod nazivom “Multiple Migration Form” koji je važno sačuvati jer se mora predočiti prilikom izlaska iz zemlje. U slučaju da izgubite ovaj useljenički obrazac, morate ga prijaviti meksičkim vlastima.

Zdravstvena situacija

Za ulazak u zemlju nije potrebno cjepivo, niti PCR test.

Preporuča se putno zdravstveno osiguranje.

Poželjno je za svaki slučaj početi piti probiotike tjedan dana prije puta.

Ponesite sprej protiv komaraca.

Sigurnost

Meksiko pripada zemljama srednji rizik.

Sigurnosna situacija je složena, rizici od stope kriminala su visoke.

Iz prve ruke

Putovao sam kao solo putnik preko turističke agencije. Bio sam smješten Playa del Carmen samo sat vremena vožnje od Cancuna.

Ulice su bile osvijetljene i pune ljudi. Tijekom dana i navečer često sam hodao sam i stvarno nisam osjećao nikakvu nelagodu.

Često sam viđao policajce kako voze gradom ili autocestom kako stoje na kamionu pod punim oružjem. Izgledali su kao da idu u rat.

meksiko
Meksiko – što vam je potrebno za putovanje u Meksiko

Trenutno

Struja je 110V, potrebno je koristiti adapter sa 2 tanka, ravna ulaza.

Ako ste kojim slučajem zaboravili ponijeti adapter, ne brinite! Adaptere možete kupiti u većim i bolje opskrbljenim trgovinama.

Novac

Meksički pezo je službena valuta u Meksiku.

Tečaj je 1$ = 19,99 pezosa i 1e = 23,68 pezosa.

Preporučujemo čitanje: